x
Thesportsnewz
Uncategorized

Formule 1 is niet meer van deze tijd

Formule 1 is niet meer van deze tijd
  • PublishedNovember 25, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Klimaat Individuele vrijheid stopt waar die het gezamenlijk belang aantast en onze toekomst bedreigt. Schaf de autosport af, schrijft Ans Rossy.

23 september 2021

Leestijd 2 minuten

Formule 1-wagens in de regen op het circuit van Spa-Francorchamps

Foto John Thys/AFP

Hoe kan het dat hordes toeschouwers zo opgewonden raken van het oorverdovende lawaai van scheurende, bont volgeplakte reclamebolides met een neus als van een hamerhaai? Wapentuig, maar dan zonder de geruisloze aerodynamica, schone kracht en elegantie van dit unieke dier. Motoren, die urenlang verwoed rondjes rijden in een soort geasfalteerd skatepark met stootdempers, opgeluisterd met toeters en bellen, pitspoezen en oversized fallische spuitflessen voor de winnaars.

Ans Rossy is begeleider van veranderingsprocessen voor duurzame ontwikkeling en auteur.
De race in Spa Francorchamps, die eind augustus dankzij stortregens slechts enkele rondjes duurde, moest koste wat kost doorgaan terwijl Wallonië net vele mensen, huizen, scholen en bedrijven door de ongeziene regenval had verloren. Vanuit Spa verplaatste de hele karavaan zich in vrachtwagens naar Zandvoort. Voor andere koersen, zoals de Grand Prix van Rusland komend weekend, vliegt het geheel vrolijk de aarde rond. De ecologische voetafdruk, de lawaai- en luchtvervuiling als ook water- en bodemvervuiling (onder andere door de plasticdeeltjes van de banden) van dit …
Lees verder…….

Written By
Henry