x
Thesportsnewz
Uncategorized

Italiaan Sonny Colbrelli wint wielerklassieker Parijs-Roubaix

Italiaan Sonny Colbrelli wint wielerklassieker Parijs-Roubaix
  • PublishedNovember 25, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Parijs-Roubaix De Belg Florian Vermeersch (Lotto Soudal) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) werden in de wielerklassieker respectievelijk tweede en derde.

Noor Zwolsman

3 oktober 2021

Leestijd 1 minuut

Foto Michel Spingler/AP

Sonny Colbrelli viert zijn overwinning in Parijs-Roubaix.

De Italiaan Sonny Colbrelli heeft zondag de wielerklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. De Europees kampioen, die rijdt voor wielerploeg Bahrain, versloeg in de eindsprint op de wielerbaan in Roubaix de Belg Florian Vermeersch (Lotto Soudal) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), die respectievelijk tweede en derde werden.
De weersomstandigheden vergrootten de uitdaging voor de wielrenners. Door de regen veranderde het zand in modder en waren de kasseien spekglad. Na de 257,7 kilometers tellende koers was Colbrelli’s hele lichaam dan ook bedekt met modder. Na zijn overwinning liet hij zich huilend in het gras vallen. Vanwege de coronamaatregelen werd de koers zowel afgelopen jaar als dit voorjaar afgelast.
De 31-jarige Colbrelli volgt de Belg Philippe Gilbert op, die in 2019 de winst van …
Lees verder…….

Written By
Larry