x
Thesportsnewz
Uncategorized

Parijs-Roubaix voor vrouwen werd een hype, en dat was nodig

Parijs-Roubaix voor vrouwen werd een hype, en dat was nodig
  • PublishedNovember 25, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Reportage

Parijs-Roubaix Voor het eerst reden de vrouwelijke wielrenners Parijs-Roubaix. Het werd een slijtageslag op de glibberige kasseien.

Dennis Boxhoorn

2 oktober 2021

Leestijd 5 minuten

Lizzie Deignan viert haar winst.

Foto Francois La Presti / AFP

Een aanstekelijke opwinding in de straten van Denain, Noord-Frankrijk, op een grauwe zaterdagochtend in oktober. Een speaker in een opengeklapte bestelbus aan de Rue de Villars maakt zo vaak als ze kan melding van de historische dag die aanstonds is. Voor het eerst gaat de vrouweneditie van Parijs-Roubaix verreden worden, 125 jaar later dan die van de mannen. Te laat vinden velen. Beter nu dan nooit zeggen anderen. Hoe het ook zij, de rensters die hier aan de start verschijnen, hebben al gewonnen voor ze een meter hebben gefietst. Ze doen eindelijk mee aan een van de meest heroïsche wielerkoersen op de kalender. Burgemeester Anne-Lise Dufour-Tonini is trots dat haar stad decor is van een grote première in de sport. „Het is zo …
Lees verder…….

Written By
Larry