x
Thesportsnewz
Uncategorized

Pogacar is de succesvolste wielrenner van het jaar

Pogacar is de succesvolste wielrenner van het jaar
  • PublishedNovember 25, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Wielrennen De Sloveense renner Tadej Pogacar (23) won dit jaar al de Tour en bekroonde zijn topjaar met een zege in de Ronde van Lombardije, de laatste klassieker van 2021.

10 oktober 2021

Leestijd 2 minuten

Tadej Pogacar in actie tijdens de 115de editie van de Ronde van Lombardije.

Foto Luca Bettini/AFP

Met overwinningen in twee monumentale klassiekers, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije, alsmede zijn (tweede) eindzege in de Tour de France is Tadej Pogacar met afstand de succesvolste wielrenner van 2021. Het Sloveense supertalent sloeg zaterdag bij zijn debuut in de Ronde van Lombardije, de laatste klassieker van het wielerjaar, meteen toe. In de straten van Bergamo versloeg Pogacar na een rit over 239 kilometer zijn Italiaanse medevluchter Fausto Masnada in de eindsprint. De Brit Adam Yates eindigde op een kleine minuut achterstand als derde. Primoz Roglic moest genoegen nemen met de vierde plaats. Op 35 kilometer van de finish, op de Passo di Ganda, was Pogacar in de aanval gegaan. Geen van de favorieten, onder wie zijn landgenoot Roglic, kon hem volgen, ook wereldkampioen Julian Alaphilippe niet. Alleen Masnada slaagde er in de afdaling in aan te haken bij Pogacar, maar de Italiaan kwam duidelijk tekort aan de meet.Roglic, die vorige week nog Milaan-Turijn had gewonnen, mikte in de Ronde van Lombardije op zijn veertiende zege van het seizoen. Maar de winnaa …
Lees verder…….

Written By
Larry