x
Thesportsnewz
Uncategorized

Lleyton Hewitt: ’Ziel van de Davis Cup wordt verkocht’

Lleyton Hewitt: ’Ziel van de Davis Cup wordt verkocht’
  • PublishedNovember 27, 2021

„Het huidige format is niet zoals de Davis Cup is bedoeld”, zegt de de tweevoudig grandslamwinnaar. „De Davis Cup behoorde tot de grootste toernooien in het mannentennis, doordat er vijf sets werden gespeeld. Grand slams en de Davis Cup, dat waren de enige toernooien met vijf sets. We hebben dat aspect over boord gegooid.”En dat is volgens Hewitt niet de enige problematische verandering. „Het is ook zonde dat je niet meer het uit- en thuispubliek hebt”, stelt de Australiër. Voorheen werden de wedstrijden altijd gespeeld in een van de twee spelende landen. Sinds deze editie zijn er een paar speelsteden voor alle ontmoetingen in de eindfase van het toernooi.Er ligt voor 2022 een voorstel om de Davis Cup Finals in Abu Dhabi te laten afwerken, waar komende week over gestemd wordt op een meeting van de Internationale Tennisfederatie …
Lees verder…….

Written By
Brandy