x
Thesportsnewz
Uncategorized

Bart Hoolwerf redt Nederland en wint World Cup-wedstrijd in Calgary

Bart Hoolwerf redt Nederland en wint World Cup-wedstrijd in Calgary
  • PublishedDecember 12, 2021

Hoolwerf reed met de Duitser Felix Rijhnen snel weg uit het peloton. Mede door het controlerende werk van zijn ploeggenoot Kars Jansman kon het duo een grote voorsprong nemen. Drie ronden voor het einde ging de Nederlandse kampioen er alleen vandoor. Op karakter wist hij uit de greep van het jagende peloton te blijven. Mede-vluchter Rijhnen kon nog als derde eindigen. Hoolwerf en Jansman hadden zich eerder op zaterdag via de halve finales geplaatst voor de eindstrijd.”Er lag best wel veel druk op, ja, natuurlijk voel je dat”Voor debutant Hoolwerf was het de eerste keer dit wereldbekerseizoen dat hij aan de finale van de massastart mocht meedoen. Daarmee stelde hij meteen het tweede olympische startbewijs voor Oranje op dit onderdeel veilig. Eerder al had speci …
Lees verder…….

Written By
Brandy