x
Thesportsnewz
Uncategorized

Een juridische strijd over de wereldtitel van Max Verstappen kan maanden duren – of geeft Mercedes het op?

Een juridische strijd over de wereldtitel van Max Verstappen kan maanden duren – of geeft Mercedes het op?
  • PublishedDecember 14, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Formule 1 Max Verstappen won na een controversieel slot van de Grand Prix van Abu Dhabi de wereldtitel. Concurrent Mercedes tekende protest aan tegen de gang van zaken. Wat kan er allemaal nog gebeuren?

Sam de Voogt

13 december 2021 om 16:53

Leestijd 3 minuten

Mercedes-teambaas Toto Wolff (links) en diens evenknie bij Red Bull Racing, Christian Horner, bij de persconferentie in Abu Dhabi, zondag.

Foto Reuters

De laatste grand prix zondag in Abu Dhabi was een gedenkwaardig einde van het Formule 1-seizoen. In een spectaculaire ontknoping haalde Max Verstappen (Red Bull) in bocht 5 van de laatste ronde zijn rivaal Lewis Hamilton (Mercedes) in en greep zo de zege én de wereldtitel. Mede dankzij de crash van Nicholas Latifi, de safety car die volgde, een tactische bandenwissel en het besluit van de jury om de race één ronde voor het einde te hervatten. Tot woede van Mercedes – en een deel van de Britse pers. Zo had The Sun het maandag over een „last lap robbery” (een diefstal in de laatste ronde) en citeerde The Daily Mirror sportanalisten Piers Morgan en Gary Lineker, die het jurybesluit „een grap” vinden. De twee protesten die Mercedes zondag na afloop van de race indiende werden afgewezen, maar het lijkt erop dat het team het daar niet bij laat zitten. Kan Verstappen de wereldtitel nog kwijtraken?1Welke stap(pen) kan het team van Mercedes nog zetten? Mercedes kan nog in beroep gaan tegen de beslissing v …
Lees verder…….

Written By
Henry