x
Thesportsnewz
Uncategorized

Peng in interview met L’Équipe: ‘Ik haalde Weibo-bericht zelf offline’

Peng in interview met L’Équipe: ‘Ik haalde Weibo-bericht zelf offline’
  • PublishedFebruary 7, 2022

De Chinese toptennisster Peng Shuai heeft voor het eerst sinds haar verdwijning een interview gegeven aan een westerse krant. In het Franse sportblad L’Équipe vertelt ze over wat er volgens haar is gebeurd nadat ze op het Chinese platform Weibo een oud-vicepremier van China had beschuldigd van seksueel misbruik.Peng plaatste haar verhaal begin november op Weibo, waar het heel snel weer verdween. Ook van haarzelf werd wekenlang niets vernomen, wat in de tenniswereld en ver daarbuiten leidde tot grote zorgen om haar veiligheid. Tegen L’Équipe ontkent ze dat ze was verdwenen. “Zo veel mensen, onder wie mijn vrienden en mensen bij het IOC, stuurden me berichten, dat het gewoon onmogelijk was om hen allemaal te beantwoorden.” Ook zegt ze dat zij het was die het bericht van internet haalde. “Dat wilde ik zelf”, gee …
Lees verder…….

Written By
Sky