x
Thesportsnewz
Uncategorized

Programma TeamNL donderdag 17 februari: Ireen Wüst eindigt olympische schaatscarrière op 1000 meter

Programma TeamNL donderdag 17 februari: Ireen Wüst eindigt olympische schaatscarrière op 1000 meter
  • PublishedFebruary 17, 2022

Schrijf je in voor de Telesport nieuwsbrief en ontvang dagelijks het laatste olympische nieuws.* = medaillekansen voor Team NLDonderdag 17 februari*09.30 uur: schaatsen, 1000m (v) (Antoinette de Jong, Jutta Leerdam en Ireen Wüst)*11.00 uur: kunstschaatsen, vrije kür (Lindsay van Zundert)Wüst eindigt olympische schaatscarrièreDe laatste 1000 meter van krap 60.000 olympische meters op het ijs komen er donderdag aan voor Ireen Wüst. Het wordt haar twintigste deelname aan een schaatsonderdeel op de Winterspelen, waaraan ze in Peking voor de vijfde keer in haar carrière deelneemt. Dertien van de vorige negentien starts resulteerden voor haar in een medaille, waaronder zes keer goud.Een veertiende is zeker niet uitgesloten, aangezien Wüst zich bij haar huidige Team Reggeborgh meer heeft toegelegd op de kortere nummers. Bovendien stijgt ze op de Olympische Spelen steevast boven zichzelf uit, won ze vorige week al goud op de 1500 meter en zal deze laatste olympische race ongetwijfeld nog iets extra’s in haar losmaken.In de twaalfde van in totaal vijftien ritten neemt de succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden het op tegen de Poolse Andzelika Wojcik. Jutta Leerdam schaatst in de race direct voor Wüst, met de Amerikaanse Kimi Goetz als opponent. Antoinette de Jong is ingedeeld in de derde rit, tegen Ekaterina Slojeva uit Wit-Rusland.Ireen Wust eindigt donderdag haar olympis …
Lees verder…….

Written By
Larry