x
Thesportsnewz
Uncategorized

Olympisch nieuws: kunstrijders VS willen bij CAS medaillehuldiging afdwingen

Olympisch nieuws: kunstrijders VS willen bij CAS medaillehuldiging afdwingen
  • PublishedFebruary 19, 2022

Schrijf je in voor de Telesport nieuwsbrief en ontvang dagelijks het laatste olympische nieuws.Amerikaanse kunstrijders naar CAS om medaillehuldiging12:06 uur De kunstrijders die namens de Verenigde Staten het zilver pakten in de landenwedstrijd bij de Olympische Spelen van Beijing willen via sporttribunaal CAS alsnog afdwingen dat ze hun medailles kunnen ontvangen. Dat hebben bronnen rond het team gemeld aan persbureau Reuters. Het Internationaal Olympisch Comit√© (IOC) had de huldiging tegengehouden omdat er een dopingzaak speelt rond de 15-jarige kunstschaatsster Kamila Valieva, lid van het winnende Russische team.Valieva bleek al in december positief te hebben getest op het verboden middel trimetazidine, maar dat kwam pas naar buiten een dag nadat ze met de ploeg het goud in de landenwedstrijd had veroverd. Het IOC besloot daarop geen medailles uit te reiken zolang er nog geen uitspraak is in die zaak. De B-staal moet nog worden onderzocht. Valieva kon zelfs aan de individuele wedstrijd deelnemen en bleef daar net …
Lees verder…….

Written By
Larry