x
Thesportsnewz
Uncategorized

Sport kort: Yalemzerf Yehualaw loopt nieuw wereldrecord op 10 kilometer

Sport kort: Yalemzerf Yehualaw loopt nieuw wereldrecord op 10 kilometer
  • PublishedFebruary 27, 2022

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.Ethiopische atlete Yehualaw verbetert wereldrecord 10 kilometer12.56 uur: De Ethiopische atlete Yalemzerf Yehualaw heeft in een wegwedstrijd in het Spaanse Castellón het wereldrecord op de 10 kilometer verbeterd. De 22-jarige atlete, lid van het NN Running Team van Jos Hermens, liep 29.14 minuten en haalde 24 seconden af van de vorige mondiale recordtijd van 29.38, die op naam stond van de Bahreinse atlete Kaldikan Gezahegne.Yehualaw kwam na 5 kilometer door in 14.28, de tweede tijd ooit geklokt op deze afstand op de weg. Haar tempo zakte in de …
Lees verder…….

Written By
Brandy