x
Thesportsnewz
Uncategorized

Nu wel snelheidsrecord Kjeld Nuis: schaatser door de magische grens van 100 km/u

Nu wel snelheidsrecord Kjeld Nuis: schaatser door de magische grens van 100 km/u
  • PublishedMarch 17, 2022

Na een mislukte recordpoging op woensdag lukte het de 32-jarige schaatser een dag later om de ‘magische’ grens van 100 kilometer per uur te doorbreken. „Ik vloog echt over het ijs”, vertelde Nuis na afloop. „Elk bobbeltje voelde als een drempel. Soms kwam ik zelfs echt los van het ijs en moest ik corrigeren. Zo hard schaatsen is technisch uitdagend en echt precisiewerk. De tactiek van vandaag was dan ook om zo ver mogelijk in de windcatcher te schaatsen, zodat ik voldoende energie over had om de versnelling van 92 tot over de 100 kilometer per uur te maken. Het was loodzwaar. Dit is echt het maximale wat mogelijk is op schaatsen.”Nuis in actieⒸ Red BullDe schaatser van Team Reggeborgh ging flink harder dan vier jaar geleden op natuurijs in Zwe …
Lees verder…….

Written By
Brandy