x
Thesportsnewz
Uncategorized

Superieure Annemiek van Vleuten wint voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik

Superieure Annemiek van Vleuten wint voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik
  • PublishedApril 24, 2022

In aanloop naar de heuvelzone na ruim 50 kilometer was er een kopgroep van vier met daarbij twee Nederlandse renners. Jeanne Korevaar en Quinty Ton reden samen met hun twee metgezellen een voorsprong van zo’n anderhalve minuut bij elkaar. Halverwege de koers – even na de Côte de la Haute-Levée – werd het kwartet alweer ingerekend en kon de finale beginnen.Op Col du Rosier reden er vervolgens acht nieuwe aanvallers weg met daarbij een aantal sterke rensters, zoals de Europees kampioen tijdrijden Marlen Reusser. Ze pakten al snel twee minuten. Aan de voet van de Redoute was het verschil alweer teruggebracht tot een minuut en op de klim ging het vervolgens razendsnel. Eerst trok Ashleigh Moolman-Pasio ten aanval en vervolgens nam Annemiek van Vleuten over. De renster van Movistar liet i …
Lees verder…….

Written By
Larry