x
Thesportsnewz
Uncategorized

Live Giro: Loodzware bergrit, wat kunnen de Nederlanders?

Live Giro: Loodzware bergrit, wat kunnen de Nederlanders?
  • PublishedMay 15, 2022

In dit bericht vind je dagelijks een liveticker met alle statistieken over de etappe van de dag en een overzicht van alle nog te verrijden etappes.Etappe 9: Isernia – BlockhausWanneer: zondag 15 mei, start om 11u35Afstand: 191 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: *****De tweede bergrit is meteen een eerste grote test: een koninginnenrit over de Apennijnen, met 5.000 hoogtemeters. De 187 kilometer tussen Isernia en de iconische Blockhaus zullen geen respijt bieden aan het peloton. Kort na de start wachten meteen de Valico del Macerone (cat.3 ) en de uitdagende Rionero Sannitico (cat. 2) en gaat het bergopwaarts tot Roccaraso (cat. 2).Na een verschroeiend begin volgt een lange golvende afdaling (bijna 90 km!), die leidt naar de voet van de klim naar Passo Lanciano (vanuit Pretoro, eerste categorie). Na een korte, steile afdaling naar Lettomanopello, dwars door een paar stedelijke gebieden, gaat het weer omhoog in Scafa. De legendarisch slotklim begint voorbij Roccamorice.De Blockhaus is 13 kilometer lang en gaat gestaag omhoog over een smalle weg, met verschillende haarspeldbochten en aan meer dan 9% voor bijna 10 km, met pieken die oplopen tot 14%. In 2017 schitterde Nairo Quintana, die solo won op de top van een 13,6 km lange slothelling met passages van 14 procent.Maandag 16 mei: tweede rustdagNa de oversteek over de altijd lastige Apennijnen wacht de tweede, ongetwijfeld deugddoende rustdag.Etappe 10: Pescara – JesiWanneer: dinsdag 17 mei, start om 12u20Afstand: 196 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ***De renners krijgen even de tijd om er na de rustdag weer in te komen, maar moeten wel nog stevig aan de bak. Het parcours is duidelijk opgedeeld in twee delen: het begint vlak langs de Adriatische kust, in de tweede helft volgt echter een opeenvolging van beklimmingen – waaronder zelfs enkele ‘muren’ – zonder adempauze. Naarmate het profiel verandert, worden de wegen ook smaller en steiler tijdens opeenvolgende beklimmingen naar Civitanova Alta (tot Crocette di Montecosaro), Recanati, Filottrano, Santa Maria Nova en Monsano. Voorbij Monsano is het nog slechts 9 kilometer richting finish, met eerst een brede afdaling en uitendelijk de licht oplopende slotmeters aan 2%.Etappe 11: Santarcangelo di Romagna – Reggio Emilia ParmigianoWanneer: woensdag 18 mei, start om 12u20Afstand: 203 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: *Een langere, maar biljartvlakke etappe door het laagland van Emilia-Romagna, over rechte en veelal brede wegen richting massasprint.Etappe 12: Parma – GenovaWanneer: donderdag 19 mei, start om 11u50Afstand: 204 kilometer, aankomst omstreeks 17u10Type: overgangsetappeLastigheid: ***Vandaag wordt voor velen een emotionele dag, want voor het eerst sinds het over …
Lees verder…….

Written By
Larry