x
Thesportsnewz
Uncategorized

Live Giro: Van der Poel met vijf landgenoten in kopgroep

Live Giro: Van der Poel met vijf landgenoten in kopgroep
  • PublishedMay 19, 2022

Etappe 12: Parma – GenovaWanneer: donderdag 19 mei, start om 11u50Afstand: 204 kilometer, aankomst omstreeks 17u10Type: overgangsetappeLastigheid: ***Donderdag wordt voor velen een emotionele dag, want voor het eerst sinds het overlijden van Wouter Weylandt keert de Giro terug naar de Passo del Bocco. In de derde etappe van de Giro 2011 bleef in de afzink van die klim een pedaal van de toen 26-jarige Belgische spurter achter een muurtje steken, waarna hij zwaar ten val kwam en overleed. Vanaf de start in Parma gaat het lichtjes oplopend richting die klim van derde categorie halverwege koers, met nadien die lange en technische afdaling die Weylandt fataal werd.Los van alle emoties is deze etappe op papier een uitdagende etappe door de Apennijnen. met na de Passo del Bocco nog twee hellingen van derde categorie: de Colletta di Boasi en de Valico di Trensasco. In Genua steken de renners de nieuwe San Giorgio-brug over, op weg naar de finale in het stadscentrum.Etappe 13: Sanremo – CuneoWanneer: vrijdag 20 mei, start om 13u20Afstand: 150 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: **Na één enkele klim, de Colle di Nava (cat. 3) in het eerste deel van de route, volgt een lange rit door de Cuneo-vlakte. Op weg naar die Colle di Nava gaat de route door talrijke goed verlichte tunnels. De laatste kilometers van deze etappe worden gereden op brede, rechte en goed verharde stadswegen, met wel enkele rotondes. Bij de ingang van de oude stad van Cuneo rijden de renners 800 meter lang op geplaveide wegen, voordat ze de laatste kilometer afleggen richting finish aan gemiddeld 2,5%.Etappe 14: Santena – TorinoWanneer: zaterdag 21 mei, start om 13uAfstand: 147 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ****Een korte maar intense etappe, die de renners weinig tijd laat om op adem te komen. Het totale hoogteverschil van 3.000 meter is, vergeleken met de lengte van de etappe, een Alpenetappe waardig.De openingskilometers van Santena tot aan de voet van de eerste klim zijn het enige vlakke stuk van de dag. De route gaat van Rivodora naar Superga en omvat twee plaatselijke ronden van 36,4 kilometer met beklimmingen naar Superga (cat.2 ) en de Colle della Maddalena (cat. 2). De eerste is vijf kilometer lang, met gemiddeld rond de 10% en een maximum van 14%. De laatste is veel korter maar slingert zich via een smalle weg door het bos, met zware stukken tot 20%. Een technische afdaling leidt dan in een rotvaart helemaal naar de finish.Etappe 15: Rivarolo Canavese – CogneWanneer: zondag 22 mei, start om 12u15Afstand: 177 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: ****De tweede week wordt afgesloten met de derde bergetappe in …
Lees verder…….

Written By
Larry