x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Giro: Arensman laat zich meteen zien

LIVE Giro: Arensman laat zich meteen zien
  • PublishedMay 25, 2022

Etappe 17: Ponte di Legno – LavaroneWanneer: woensdag 25 mei, start om 12u30Afstand: 168 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: ****De vijfde bergetappe belooft een bijzondere rit te worden. De dag begint met de beklimming van de Passo del Tonale, gevolgd door 70 kilometer (!) afdaling door de Val di Sole en de Val di Non.Na het oversteken van de Adige gaat het in de tweede koershelft weer omhoog naar Palù di Giovo om vervolgens door de Valle dei Mocheni richting de beklimmingen van de Passo del Vetriolo (cat. 1, gemiddeld 7%) en de zware Menador of Kaiserjägerstrasse (cat. 1, constant meer dan 10%) te trekken. De streep in Lavarone, na 168 km wedstrijd, ligt acht kilometer na de top van de laatste klim van de dag en met een lichtoplopende finish.Etappe 18: Borgo Valsugana – TrevisoWanneer: donderdag26 mei, start om 13u40Afstand: 152 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: *In principe de laatste kans voor de sprinters, al weet je na bijna drie weken afzien natuurlijk nooit hoe het koersverloop zal zijn. Hoe dan ook moet er vandaag amper geklommen worden. De route verbindt de Valsugana en de Venetiaanse vlakte via de Scale di Primolano en de Muro di Ca’ del Poggio, de enige topografische belemmeringen van deze etappe, en leidt naar Treviso langs rechte en meestal brede wegen richting Treviso.Etappe 19: Marano Lagunare – Santuario di CastelmonteWanneer: vrijdag 27 mei, start om 12u10Afstand: 178 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ****Een uitdagende etappe met een oversteek naar Slovenië en afsluitend met een finish bergop, maar officieel géén bergetappe. De etappe begint in Marano Lagunare en loopt dwars door de laaglanden tot aan de heuvels rond Fagagna en Majano. Het parcours van de etappe doorkruist Buja, bereikt de Julische Vooralpen, loopt langs de Grotte di Villanova (een korte maar intense klim, cat. 3) en gaat over de Passo di Tanamea (cat. 3). De route komt Slovenië binnen via de Uccea-pas, die rechtstreeks naar Kobarid (Caporetto) leidt. Hier zal het peloton de Kolovrat beklimmen, met een stijging van bijna 10% gedurende tien kilometer (met een korte rustpauze halverwege de klim).Na het passeren van de Passo Solarie leidt een lange vals-platte afdaling terug naar Italië, kronkelend door de bossen. Vanuit Cividale del Friuli begint het peloton aan de slotklim naar het Santuario van Castelmonte. Die laatste klim is circa zeven kilometer lang, met een korte afdaling na 2,5 kilometer. De steilste stukken (tot 13%) bevinden zich aan de voet van de klim, en wanneer de weg na een vlakke verpozing weer begint te stijgen. Naar de finish toe vlakte het weer af.Etappe 20: Belluno – MarmoladaWanneer: zaterdag 28 mei, start om 12u15Afstand: 168 kilometer, …
Lees verder…….

Written By
Larry