x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Giro: ook in koninginnenrit veel Nederlanders in de aanval

LIVE Giro: ook in koninginnenrit veel Nederlanders in de aanval
  • PublishedMay 28, 2022

Bekijk hier de standen in de diverse klassementen.Etappe 20: Belluno – MarmoladaWanneer: zaterdag 28 mei, start om 12u15Afstand: 168 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: *****De zesde bergetappe is een waardige afsluiter in de Dolomieten, met drie wel erg pittige beklimmingen: de Passo San Pellegrino, de Passo Pordoi en de Marmolada.De rit begint in Belluno en neemt een korte omleiding over de vallei van de rivier de Piave via Sedico, Santa Giustina en Sospirolo alvorens aan het klimwerk te beginnen. De Passo di San Pellegrino heeft stijgingspercentages van meer dan 15% voorbij Falcade. De Passo Pordoi is de ’Cima Coppi’ van deze Giro 2022 of hoogste berg, met een passage op 2.239 meter hoogte. De allerlaatste klim van deze Giro is de Passo Fedaia (cat. 1), 14 kilometer lang waar de stijgingspercentages gestaag boven 10% blijven met een maximum van 18% in de laatste zes kilometer voorbij Malga Ciapela.Etappe 21: Verona – VeronaWanneer: zondag 29 mei, start eerste renner om 13u55Afstand: 17,4 kilometer, aankomst laatste renner omstreeks 17u10Type: individuele tijdritLastigheid: ***De Giro d’Italia 2022 eindigt met een tijdrit over 17,1 kilometer met start en finish in Verona. Het parcours heeft halverwege een klim met een stijgingspercentage van 5% en dan een afdaling van vier kilometer terug naar de stad, waar de streep ligt bij de prachtige Arena van Verona. …
Lees verder…….

Written By
Larry