x
Thesportsnewz
Uncategorized

Rolstoeltennisster De Groot wint op Roland Garros 14de grandslamtitel

Rolstoeltennisster De Groot wint op Roland Garros 14de grandslamtitel
  • PublishedJune 4, 2022

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft haar veertiende grandslamtitel in het enkelspel bemachtigd. De 25-jarige Nederlandse was in de finale van Roland Garros met 6-4, 6-1 de Japanse Yui Kamiji de baas.Vorig jaar stonden de nummers 1 en 2 van de wereld ook al tegenover elkaar in de eindstrijd in Parijs. Ook toen won De Groot in twee sets (6-4, 6-3). Door de zege van dit jaar is ze nu al vijftig partijen ongeslagen. De Groot won vorig jaar alle grandslamtoernooien en behaalde de paralympische titel, waarmee ze de zogenoemde golden slam voltooide. De Groot was de eerste tennisster die daarin slaagde sinds Steffi Graf in 1988. In het dubbelspel haalde De Groot tot nu …
Lees verder…….

Written By
Sky