x
Thesportsnewz
Uncategorized

In de Formule 1 is het betaalde stoeltje van alle tijden

In de Formule 1 is het betaalde stoeltje van alle tijden
  • PublishedJune 21, 2022

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Formule 1 Terwijl Max Verstappen zijn leidende positie verstevigde, blijft Nicholas Latifi (26) na de Grote Prijs van Canada allerlaatste in het WK-klassement. Zijn gesponsorde plek bij Williams zou serieus in gevaar zijn. Maar historisch gezien is de Canadees zeker geen slechte pay driver.

Jeroen Demmendaal

19 juni 2022

Leestijd 4 minuten

Het is een veelgehoorde uitspraak: het Formule 1-veld bestaat uit „de twintig beste coureurs ter wereld”. Wie de autosport al even volgt, weet dat die claim in het beste geval een halve waarheid is. Natuurlijk is de Formule 1 het hoogst haalbare podium in de autosport, maar dat betekent niet dat de koningsklasse een feilloze meritocratie is.Allereerst zijn er rijders die zelf kiezen voor een ander carrièrepad: viervoudig Indy 500-winnaar Rick Mears is vermoedelijk een van de beste autocoureurs ooit, maar de Amerikaan wees in 1980 een Formule 1-contract af, ondanks een succesvolle test bij het Brabham-team van Bernie Ecclestone. En wie ooit …
Lees verder…….

Written By
Henry