x
Thesportsnewz
Uncategorized

Knielend protest Amerikaanse wielrensters tegen abortusbesluit

Knielend protest Amerikaanse wielrensters tegen abortusbesluit
  • PublishedJune 25, 2022

Het Hooggerechtshof besloot recent om de belangrijke uitspraak in de zaak Roe vs Wade te verwerpen, waardoor vrouwen in de VS in 1973 het recht op abortus kregen.Via de sociale media hadden ze vooraf hun protestactie al aangekondigd. Slechts enkele rensters bleven staan en hielden tijdens het volkslied hun hand op hun hart.De Amerikaanse wielerkampioenschappen vinden plaats in Knoxville in de staat Tennessee, waar het recht op abortus vermoedelijk ook verdwijnt.Na het kniel-protest van de wielrensters bij de start prolongeerde Kendall Ryan haar Amerikaanse titel. Ze had op het podium gezelschap van twee ploeggenotes. Coryn Labecki van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma eindigde in Knoxville als vierde.Telesport nieuwsbriefDagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.Lees hier ons privacybeleid. …
Lees verder…….

Written By
Larry