x
Thesportsnewz
Uncategorized

Sensationele opmars Van Rijthoven duurt voort; eenvoudig naar achtste finales Wimbledon

Sensationele opmars Van Rijthoven duurt voort; eenvoudig naar achtste finales Wimbledon
  • PublishedJuly 1, 2022

AFPNOS Sport•vandaag, 13:47•Aangepast vandaag, 14:01Tennisser Tim van Rijthoven is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de achtste finales van Wimbledon. De 25-jarige Brabander en nummer 104 van de wereld was in drie sets te sterk voor de Georgiër Nikoloz Basilasjvili, 6-4, 6-3, 6-4.Waar Van Rijthoven woensdag de eerste Nederlandse man werd sinds Igor Sijsling in 2013 die zich plaatste voor de derde ronde in Londen, evenaarde hij vandaag de prestatie van Sjeng Schalken. De Limburger reikte in 2004 zelfs tot de kwartfinales, maar verloor daarin van latere finalist Andy Roddick.Van Rijthoven won onlangs zeer verrassend het ATP-toernooi van Rosmalen nadat hij met een wildcard was toegelaten en kreeg door die prestatie ook een wildcard voor Wimbledon. Met zijn zege op Basilasjvili (ATP-26) is Van Rijthoven ook de eerste sinds Denis Kudla in 2015 die op een wildcard tot de laatste 16 reikt.In de achtste finales treft Van Rijthoven titelverdediger Novak Djokovic of Miomir Kecmanovic. Beide Serviërs nemen het later vandaag tegen elkaar op.AFPTim van Rijthoven in actie op WimbledonDe opslag van grandslamdebutant Van Rijthoven was ook tegen de wispelturige Georgiër een sterk wapen. Hij sloeg 21 aces, won vijf games op love en gaf amper wat weg. Ook de mindere slotset sleepte hij binnen.Van de Zandschulp nog in actieNaast Van Rijthoven kan ook Botic van de Zandschulp zich nog onder de laatste 16 scharen op Wimbledon.De als 21ste geplaatste Veenendaler moet daarvoor zaterdag in de derde ronde zien af te rekenen met de 36-jarige Fransman Richard Gasquet, ooit de nummer zeven van de wereld maar thans terug te vinden op de 69ste plaats van de mondiale tennisladder bij de mannen.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky