x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp staat voor loodzware opgave: Nadal met gemak naar vierde ronde

Van de Zandschulp staat voor loodzware opgave: Nadal met gemak naar vierde ronde
  • PublishedJuly 3, 2022

AFPNOS Sport•gisteren, 21:50Botic van de Zandschulp weet wat hem in de vierde ronde van Wimbledon te wachten staat: een duel met Rafael Nadal in vorm. De Spanjaard maakte korte metten met zijn Italiaanse tegenstander Lorenzo Sonego: 6-1, 6-2, 6-4.Nadal was op het Centre Court veel te sterk voor Sonego, de nummer 54 van de wereld. Waar hij in de eerste rondes van Wimbledon nog sets moest toegeven aan Francisco Cerundolo en daarna Ricardas Berankis, was Nadal zaterdag ouderwets ongenaakbaar.Betrekkelijk eenvoudigDe 36-jarige won onlangs Roland Garros en hoopt via Van de Zandschulp richting een volgende grand slam-zege door te stomen. Zaterdag wist Sonego alleen in de laatste set echt weerstand te bieden.Hij brak Nadal knap op diens service, maar zag de Spanjaard in de game die daarop volgde gelijk terugslaan. Vervolgens serveerde Nadal de wedstrijd rustig uit.Met zijn vorm zit het dus wel goed. Tijdens het duel met Berankis blonk Nadal uit met een spectaculair punt, waarin hij zich vanuit geslagen positie terug knokte.Terwijl Nadal zich vlot voorbij Sonego sloeg, vochten Nick Kyrgios en Stefanos Tsitsipas een lang en spannend duel uit.Tsitsipas, vooraf favoriet voor de zege, won de eerste set. Daarna kwam Kyrgios echter steeds beter in zijn spel en gaf hij vrijwel niks meer weg. Uiteindelijk zegevierde de Australiër met 6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7).Twee Nederlanders bij laatste zestienVan de Zandschulp, die als kind groot fan was van Nadal, plaatste zich eerder op de zaterdag al voor de vierde ronde van Wimbledon. De nummer 21 van de plaatsingslijst had de grootste moeite met routinier Richard Gasquet (en de windvlagen die over het speelveld dwarrelden), maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 7-5, 2-6, 7-6 (7), 6-2.De wedstrijd tussen Van de Zandschulp en Nadal wordt maandag gespeeld. Tim van Rijthoven, de andere Nederlander bij de laatste zestien op Wimbledon, neemt het een dag eerder op tegen een andere topper, Novak Djokovic.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky