x
Thesportsnewz
Uncategorized

Halep veegt vloer aan met Badosa, Anisimova beëindigt Wimbledon-droomweek Tan

Halep veegt vloer aan met Badosa, Anisimova beëindigt Wimbledon-droomweek Tan
  • PublishedJuly 5, 2022

ANPNOS Sport•gisteren, 22:43Simona Halep is met groot vertoon van macht doorgedrongen tot de kwartfinales op Wimbledon. De winnares van 2019 zette Paula Badosa, de mondiale nummer vier, in een uur aan de kant met 6-1, 6-2.Halep stuit in de kwartfinales op Amanda Anisimova, die op overtuigende wijze een einde aan de droomweek van Harmony Tan maakte: 6-2, 6-3.Halep verloor nog geen set dit toernooi. Tegen Badosa begon ze matig, met een lovegame voor de Spaanse. Maar die leverde vervolgens haar volgende drie servicegames in en kwam in Haleps opslagbeurten niet in het stuk voor.Badosa, die eerder dit jaar in Madrid al een draai om de oren had gekregen van de Roemeense, bood vroeg in de tweede set meer tegenstand. Ze maakte echter te veel fouten om de uitstekend spelende Halep in verlegenheid te brengen.Na een break in game zes drukte Halep vlot door en trok de nummer 18 van de wereldranglijst de winst naar zich toe.ANPHaleps tegenstandster in de kwartfinales, de Amerikaanse Anisimova, maakte een einde aan een droomtoernooi van Tan.Tan, de toch al 25-jarige Française, maakte haar debuut op Wimbledon en had voor het eerst in haar loopbaan drie zeges op rij geboekt op het hoogste niveau, waaronder een overwinning op Serena Williams in de eerste ronde. Maar ze had tegen Anisimova geen moment zicht op het uitbreiden van die reeks.Anisimova heerste op alle fronten en haalde voor de tweede keer op een grandslamtoernooi de laatste acht. De Amerikaanse reikte als 17-jarige in 2019 op Roland Garros zelfs tot de halve finales.Ook Jelena Rybakina en Ajla Tomljanovic bereikten de laatste acht in Londen. Rybakina versloeg Petra Martic (7-5, 6-3) en Tomljanovic rekende af af met Alizé Cornet (4-6, 6-4, 6-3).Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky