x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Tour-peloton na eerbetoon op weg naar Calais

LIVE Tour-peloton na eerbetoon op weg naar Calais
  • PublishedJuly 5, 2022

Voor de start was er, middels een applaus, een eerbetoon voor de slachtoffers van de schietpartij zondag in Kopenhagen. De Tour was vrijdag in de Deense hoofdstad begonnen.De klim, over 1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2 procent, lijkt niet zwaar genoeg om de echte sprinters uit te schakelen voor de verwachte massasprint. De Belg Wout van Aert (Jumbo-Visma) draagt de gele trui, de Nederlander Fabio Jakobsen het groen, terwijl de Deen Magnus Cort zich opnieuw in de bergtrui heeft gehuld.De finish in Calais wordt tussen 17.15 en 17.35 uur verwacht.Etappe 4: Dunkerque – CalaisWanneer: dinsdag 5 juli, start om 13u15 en aankomst omstreeks 17u14Afstand: 171,5 kilometerType: sprintersritEr staat sprintersrit, maar het is wel een etappe die heel veel meer scenario’s herbergt. Ook tijdens de eerste rit in Frankrijk wordt de kustlijn niet gemeden. Dus ja, wederom is er een waaierkans. Daarbij liggen er zes kleine klimmetjes op de route. Deze zijn stuk voor stuk niet heel zwaar, maar gaan alles bij elkaar effect hebben. De top van de laatste côte ligt op iets meer dan 10 kilometer van de finish. Ideaal voor aanvallers die het in de finale willen proberen. Toch is de kans op een massasprint groot.OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 5: Lille Métropole – Arenberg Porte du HainautWanneer: woensdag 6 juli, start om 13u35 en aankomst omstreeks 17u20Afstand: 157 kilometerType: kasseienritDacht je dat het na een tijdrit en drie etappes met waaierkansen tijd werd voor een echt makkelijke dag? Dan kom je bedrogen uit. De vijfde etappe is weliswaar biljartvlak, maar toch hobbelt de weg genoeg. De gevreesde kasseien liggen namelijk op het parcours. In de laatste 78 kilometer liggen er elf stroken, samen goed voor een lengte van 19,4 kilometer. De meest zware stroken uit Parijs-Roubaix worden vermeden, maar toch wordt het bibberen voor diverse klassementsrenners. Je kunt de Tour hier zomaar verliezen…Een kasseienetappe is geen garantie voor spektakel. Zo gebeurde in de rit over de keien in 2015 relatief weinig. Bijna alle grote namen overleefden en de beslissende move van Tony Martin kwam op een normale weg in de laatste drie kilometer. Nee, neem dan de etappe van een jaar eerder. In kletsnatte omstandigheden maakte onder andere Lieuwe Westra een enorm sterke indruk in dienst van zijn kopman en de latere Tour-winnaa …
Lees verder…….

Written By
Larry