x
Thesportsnewz
Uncategorized

Rybakina verslaat Jabeur in Wimbledon-finale en pakt eerste grandslamtitel

Rybakina verslaat Jabeur in Wimbledon-finale en pakt eerste grandslamtitel
  • PublishedJuly 10, 2022

NOS Sport•gisteren, 17:07Jelena Rybakina heeft als eerste Kazachse tennisster Wimbledon op haar naam geschreven. De mondiale nummer 23 versloeg in de finale de Tunesische Ons Jabeur, nummer twee van de wereld, in drie sets: 3-6, 6-2, 6-2.Rybakina verslaat Jabeur en verovert eerste Wimbledon-titelHet is de eerste grandslamtitel voor de 23-jarige Rybakina en bovendien de eerste voor een speelster uit Kazachstan. Rybakina is geboren in Rusland, maar komt sinds 2018 uit onder de Kazachse vlag. Jabeur stond als eerste vrouw van Arabische en Afrikaanse afkomst in een grandslamfinale.In de eerste set oogde Rybakina nerveus en kwam Jabeur nooit in de problemen. Maar in de tweede en derde set was het beeld precies andersom. Jabeur had geen antwoord meer op het krachttennis van haar opponente.Rybakina, die bekendstaat om haar stoïcijnse uitstraling, reageerde ook na het winnende punt op Wimbledon opvallend ingetogen. Maar blij was ze wel degelijk: “Woorden kunnen niet omschrijven hoe gelukkig ik ben”, vertelde ze ietwat verlegen na de prijsuitreiking.Worstelen met serviceBeide speelsters leken in hun eerste grandslamfinale aanvankelijk weinig last van zenuwen te hebben en wonnen hun eerste servicegame gemakkelijk. Maar Rybakina worstelde vervolgens met haar opslag, doorgaans haar sterkste wapen: de Kazachse sloeg dit jaar liefst 217 aces op de WTA-tour, het meeste van iedereen.ReutersJelena Rybakina in actie tijdens de Wimbledon-finaleJabeur kreeg na de 1-1 in alle games van Rybakina breekpunten en verzilverde er twee. De Tunesische kwam nooit in de problemen in haar eigen games en trok de eerste set eenvoudig met 6-3 naar zich toe.Rollen omgedraaidIn de tweede set liep het allemaal ineens anders. Jabeur kon het momentum niet vasthouden en leverde direct haar opslag in. Rybakina bracht haar forehand steeds vaker in stellin …
Lees verder…….

Written By
Sky