x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Etappe opgehouden door protesten

LIVE Etappe opgehouden door protesten
  • PublishedJuly 13, 2022

OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 11: Albertville – Col du GranonWanneer: woensdag 13 juli, start om 12.15 uur en aankomst omstreeks 16.55 uurAfstand: 149 kilometerType: bergetappeGeen enkele favoriet die droomt van de gele trui in Parijs mag deze afspraak missen. De tweede aankomst bergop. Net als de twaalfde rit kan deze dag als koninginnenetappe worden omschreven. De Col du Granon (2.413 meter) is sinds 1986 niet meer beklommen, na het doorkruisen van Serre-Chevalier is er nog 10 kilometer te gaan tegen meer dan 9% om die Granon te bedwingen. Maar nog vóór de slotklim moeten ze de Galibier (17,7 kilometer aan 6,9%) over. Het is met een hoogte van 2.642 meter het dak van deze Tour. De Montvernier en de Col du Télégraphe fungeren als opwarmertjes.Etappe 12: Briançon – Alpe d’HuezWanneer: donderdag 14 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 18.10 uurAfstand: 166 kilometerType: bergetappeEen Quatorze Juillet die in de benen gaat zitten, want de bergrit telt 4.750 hoogtemeters. Het klimfestival begint opnieuw met de Galibier (dit keer via de Lautaret: 23 kilometer aan 5,1%) om dan langs de Croix de Fer (29 kilometer aan 5,2%) naar de 21 bochten tellende iconische eindklim af te stevenen. Hiermee viert de Tour de 70e verjaardag van de allereerste finish op hoogte. Alpe d’Huez zelf is 13,8 kilometer lang aan 8,1% gemiddeld. Na deze etappe kan een eerste échte tussenbalans opgemaakt worden: de kaarten zullen meer dan geschud zijn!Etappe 13: Bourg d’Oisans – Saint-EtienneWanneer: vrijdag 15 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.35 uurAfstand: 193 kilometerType: heuvelritVandaag wacht mogelijk een cruciale dag in de strijd om de groene trui. Het profiel toont dat het wel degelijk op-en-af gaat vandaag, echter zonder onoverkomelijke hindernissen. Afwachten hoe hard de koers wordt richting finish. In dit soort etappes krijgen ontsnappingen doorgaans weinig bewegingsruimte… maar dat is nooit een exacte wetenschap!Etappe 14: Saint-Étienne – MendeWanneer: zaterdag 16 juli, start om 12.15 uur en aankomst omstreeks 17.15 uurAfstand: 195 kilometerType: heuvelritEr wacht vandaag geen enkele echte col, maar de inspanningen zijn onophoudelijk. Deze passage door de Loi …
Lees verder…….

Written By
Larry