x
Thesportsnewz
Uncategorized

Vooruitblik Tour: Komt er opnieuw spektakel in rit naar ’Nederlandse’ Alpe d’Huez?

Vooruitblik Tour: Komt er opnieuw spektakel in rit naar ’Nederlandse’ Alpe d’Huez?
  • PublishedJuly 14, 2022

Dit is voorafgaand aan de twaalfde etappe de stand van zaken in de Tour de France:Etappe 12: Briançon – Alpe d’HuezWanneer: donderdag 14 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 18.10 uurAfstand: 166 kilometerType: bergetappeEen Quatorze Juillet die in de benen gaat zitten, want de bergrit telt 4.750 hoogtemeters. Het klimfestival begint opnieuw met de Galibier (dit keer via de Lautaret: 23 kilometer aan 5,1%) om dan langs de Croix de Fer (29 kilometer aan 5,2%) naar de 21 bochten tellende iconische eindklim af te stevenen. Hiermee viert de Tour de 70e verjaardag van de allereerste finish op hoogte. Alpe d’Huez zelf is 13,8 kilometer lang aan 8,1% gemiddeld. Na deze etappe kan een eerste échte tussenbalans opgemaakt worden: de kaarten zullen meer dan geschud zijn!OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 13: Bourg d’Oisans – Saint-EtienneWanneer: vrijdag 15 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.35 uurAfstand: 193 kilometerType: heuvelritVandaag wacht mogelijk een cruciale dag in de strijd om de groene trui. Het profiel toont dat het wel degelijk op-en-af gaat vandaag, echter zonder onoverkomelijke hindernissen. Afwachten hoe hard de koers wordt richting finish. In dit soort etappes krijgen ontsnappingen doorgaans weinig bewegingsruimte… maar dat is nooit een exacte wetenschap!Etappe 14: Saint-Étienne – MendeWanneer: zaterdag 16 juli, start om 12.15 uur en aankomst omstreeks 17.15 uurAfstand: 195 kilometerType: heuvelritEr wacht vandaag geen enkele echte col, maar de inspanningen zijn onophoudelijk. Deze passage door de Loire, Haute-Loire en Lozère zal de meest robuuste ontsnappingskoningen aanzetten tot actie. Op de korte maar venijnige beklimming van de Croix Neuve Montée Jalabert die naar het vliegveld leidt (3 kilometer aan 10,2%), wacht er een dubbel gevecht: dat voor de dagzege en dat binnen de groep van favorieten.Etappe 15: Rodez – CarcassonneWanneer: zondag 17 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.50 uurAfstand: 200 kilometerType: vlakDe weg naar Carcassonne is vaak heuvelachtig en nodigt uit tot ontsnappingen. Maar deze keer is het parcours ontworpen om deze dag te reserveren voor de sprintersploegen. Op voorwaarde …
Lees verder…….

Written By
Larry