x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Tour: Van der Hoorn mee in eerste vlucht

LIVE Tour: Van der Hoorn mee in eerste vlucht
  • PublishedJuly 15, 2022

Etappe 13: Bourg d’Oisans – Saint-EtienneWanneer: vrijdag 15 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.35 uurAfstand: 193 kilometerType: heuvelritVandaag wacht mogelijk een cruciale dag in de strijd om de groene trui. Het profiel toont dat het wel degelijk op-en-af gaat vandaag, maar zonder echt onoverkomelijke hindernissen. Afwachten hoe hard de koers wordt richting finish. In dit soort etappes krijgen ontsnappingen doorgaans weinig bewegingsruimte… maar dat is nooit een exacte wetenschap!De dertiende etappe begint met een afdaling. Na een helling van de derde categorie volgt na ruim zeventig kilometer de Col de Parménie, die iets zwaarder is en van de tweede categorie. Op 44 kilometer voor de streep ligt nog de Côte de Saint-Romain-en-Gal, van de derde categorie.De Deen Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma rijdt voor de tweede dag in het geel, zijn ploeggenoot Wout van Aert in de groene puntentrui. De bergtrui bleef in handen van de Duitser Simon Geschke, terwijl de Sloveen Tadej Pogacar voorlopig genoegen moet nemen met het wit als leider van het jongerenklassement. De Fransman Warren Barguil testte positief op het coronavirus. Hij is niet meer van start gegaan.OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 14: Saint-Étienne – MendeWanneer: zaterdag 16 juli, start om 12.15 uur en aankomst omstreeks 17.15 uurAfstand: 195 kilometerType: heuvelritEr wacht vandaag geen enkele echte col, maar de inspanningen zijn onophoudelijk. Deze passage door de Loire, Haute-Loire en Lozère zal de meest robuuste ontsnappingskoningen aanzetten tot actie. Op de korte maar venijnige beklimming van de Croix Neuve Montée Jalabert die naar het vliegveld leidt (3 kilometer aan 10,2%), wacht er een dubbel gevecht: dat voor de dagzege en dat binnen de groep van favorieten.Etappe 15: Rodez – CarcassonneWanneer: zondag 17 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.50 uurAfstand: 200 kilometerType: vlakDe weg naar Carcassonne is vaak heuvelachtig en nodigt uit tot ontsnappingen. Maar deze keer is het parcours ontworpen om deze dag te reserveren voor de sprintersploegen. Op voorwaarde dat zij zich toeleggen op het controleren van de vlucht van de dag, van wie in de derde week altijd een verrassing kunnen verwachten.Derde rustdagMaandag 18 juli kunnen de renners genieten van het prachtige, middeleeuwse Carcassonne. Al is de kans groter dat ze zich zullen beperken tot een kort koffie-ritje en een ui …
Lees verder…….

Written By
Larry