x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Van Aert in vroege vlucht in lange en hete Tour-etappe

LIVE Van Aert in vroege vlucht in lange en hete Tour-etappe
  • PublishedJuly 17, 2022

OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 15: Rodez – CarcassonneWanneer: zondag 17 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.50 uurAfstand: 200 kilometerType: vlakDe weg naar Carcassonne is vaak heuvelachtig en nodigt uit tot ontsnappingen. Maar deze keer is het parcours ontworpen om deze dag te reserveren voor de sprintersploegen. Op voorwaarde dat zij zich toeleggen op het controleren van de vlucht van de dag, van wie in de derde week altijd een verrassing kunnen verwachten.Derde rustdagMaandag 18 juli kunnen de renners genieten van het prachtige, middeleeuwse Carcassonne. Al is de kans groter dat ze zich zullen beperken tot een kort koffie-ritje en een uitgebreide massage om de moeie benen wat te sparen.Etappe 16: Carcassonne – FoixWanneer: dinsdag 19 juli, start om 12.30 uur, aankomst omstreeks 17.10 uurAfstand: 179 kilometerType: overgangsetappeEén van de negen ritten in het middengebergte die deze Grande Boucle kent. Een overgangsrit naar de echte Pyreneeëncols, maar met de Port de Lers (11,4km aan 7%) en de Mur de Péguère (9,3km aan 7,9%) liggen er twee serieuze valstrikken in voor de klassementsrenners. Richting de finish is het aan de betere dalers om de twintigtal kilometer richting Foix in te duiken.Etappe 17: Saint-Gaudens – PeyragudesWanneer: woensdag 20 juli, start om 13.15 uur en aankomst omstreeks 17.00 uurAfstand: 130 kilometerType: bergritKort maar krachtig. Net als in de Alpen kan er twee dagen op een rij hevig oorlog worden gemaakt in de Pyreneeën. Voor de renners aankomen trekt de Tour over de Aspin, de vervelende Hourquette d’Anzican en de Val Louron-Azet. De slotklim is pijnlijk, met 8 kilometer aan 7,8%. Wie niet in zijn dagje is, valt uit het klassement. Tadej Pogacar verkende de rit en zijn reactie op het vliegveld van Peyragudes zegt alles.Etappe 18: Lourdes – HautacamWanneer: donderdag 21 juli, start om 13.30 uur en aankomst omstreeks 17.40 uurAfstand: 143 kilometerType: bergritHet allerlaatste gevecht in de bergen, maar wel eentje die zwaar kan tellen. Vanaf bedevaartsoord Lourdes gaat de laatste bergrit over de Aubisque (16,4 kilometer aan 7,1%) naar de Col de Spandelles die nagelnieuw is in de Tour: tien kilometer lang en gemiddeld acht procent stijgend. Donderdagmiddag kennen we op Hautacam (13,5km aan 7,8%) in principe de bergkoning en de potentiële eindwinnaar.Etappe 19: Castelnau-Magnoac – CahorsWanneer: vrijdag 22 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.30 uurAfstand: 189 kilometerType: vlakVreemd genoeg is het bezoek aan de Lot na het oversteken van de Gers en de Tarn- …
Lees verder…….

Written By
Larry