x
Thesportsnewz
Uncategorized

Griekspoor boekt in Hamburg knappe zege op als achtste geplaatste Rune

Griekspoor boekt in Hamburg knappe zege op als achtste geplaatste Rune
  • PublishedJuly 19, 2022

AFPNOS Sport•vandaag, 13:30Tallon Griekspoor heeft in de eerste ronde van het graveltoernooi in Hamburg een knappe overwinning geboekt op Holger Rune. De nummer 47 van de wereld was met 7-6 (8), 6-4 de meerdere van de twintig plaatsen hoger bivakkerende Deen, die op Roland Garros verraste door de laatste acht te halen en in de Duitse stad als achtste ingeschaald was.Afgelopen week gaf Griekspoor, die zich vorige week voor het eerst terugvond in de mondiale top-50, al blijk van zijn goede vorm door zijn titel bij het challengertoernooi in Amersfoort te prolongeren. Het was al zijn negende eindzege op challengerniveau.FlardjeDe eerste set ging gelijk op, al maakte Griekspoor toen al wel een iets betere indruk. Toch was hij de eerste die zijn servicegame op onfortuinlijke wijze inleverde. Op breekpunt tegen kreeg de 26-jarige Haarlemmer een voetfout aan de broek, die na een korte discussie met de umpire leidde tot een dubbele fout. Tekenend voor de vechtlust van Griekspoor was dat hij er onmiddellijk in slaagde terug te breken.De set dreigde hem op 5-6 alsnog te ontglippen na drie backhandmissers op rij, maar hij overleefde twee setpunten. In de tiebreak lachte het geluk hem toe toen hij op setpunt tegen de bal te diep leek te hebben geslagen, maar er toch nog een flardje van de achterlijn geraakt bleek te zijn. Na een fout van de 19-jarige Rune op eigen service trok Griekspoor de set met een ace naar zich toe.Dubbele foutOok de tweede sneller verlopende set – alleen Griekspoor kreeg een breekkans, die hij tot zijn eigen ongeloof ietwat makkelijk verprutste – koerste af op een tiebreak. Maar op 5-6 produceerde Rune, die eerder dit jaar het graveltoernooi in Stuttgart op zijn naam bracht, een dubbele fout, wat zijn opponent twee matchpoints opleverde. Bij het eerste schatte Griekspoor een hoge bal verkeerd in, maar op het tweede sloeg hij toe met een knappe return.Maandag slaagde Botic van de Zandschulp er niet in de tweede ronde te bereiken. Hij moest buigen voor de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky