x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Tour-peloton onderweg in zware bergrit, gaat Pogacar aanvallen?

LIVE Tour-peloton onderweg in zware bergrit, gaat Pogacar aanvallen?
  • PublishedJuly 20, 2022

Na de start, iets na 13.15 uur, volgt eerst een vlakke aanloop over zo’n 50 kilometer waarna de Col d’Aspin opdoemt, een berg van de eerste categorie. De daarop volgende Hourquette d’Ancizan is een categorie lager ingedeeld.Hoewel het ook daarna niet hoger gaat dan 1600 meter zijn de laatste twee beklimmingen, beide van de eerste categorie, aanzienlijk zwaarder. De Col de Val-Louron-Azet is onregelmatig. Na een afdaling volgt de klim naar Peyragudes met aan het einde stukken met een stijgingspercentage van 16 procent. De aankomst daar wordt verwacht rond 17.00 uur.De Deen Jonas Vingegaard draagt ook woensdag de gele leiderstrui. De renner van Jumbo-Visma behield zijn marge van 2.22 minuten op Pogacar. De Sloveen heeft beloofd te zullen blijven aanvallen.Etappe 17: Saint-Gaudens – PeyragudesWanneer: woensdag 20 juli, start om 13.15 uur en aankomst omstreeks 17.00 uurAfstand: 130 kilometerType: bergritKort maar krachtig. Net als in de Alpen kan er twee dagen op een rij hevig oorlog worden gemaakt in de Pyreneeën. Voor de renners aankomen trekt de Tour over de Aspin, de vervelende Hourquette d’Anzican en de Val Louron-Azet. De slotklim is pijnlijk, met 8 kilometer aan 7,8%. Wie niet in zijn dagje is, valt uit het klassement. Tadej Pogacar verkende de rit en zijn reactie op het vliegveld van Peyragudes zegt alles.OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 18: Lourdes – HautacamWanneer: donderdag 21 juli, start om 13.30 uur en aankomst omstreeks 17.40 uurAfstand: 143 kilometerType: bergritHet allerlaatste gevecht in de bergen, maar wel eentje die zwaar kan tellen. Vanaf bedevaartsoord Lourdes gaat de laatste bergrit over de Aubisque (16,4 kilometer aan 7,1%) naar de Col de Spandelles die nagelnieuw is in de Tour: tien kilometer lang en gemiddeld acht procent stijgend. Donderdagmiddag kennen we op Hautacam (13,5km aan 7,8%) in principe de bergkoning en de potentiële eindwinnaar.Etappe 19: Castelnau-Magnoac – CahorsWanneer: vrijdag 22 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.30 uurAfstand: 189 kilometerType: vlakVreemd genoeg is het bezoek aan de Lot na het oversteken van de Gers en de Tarn-et-Garonne ook een knipoog naar de openingsscène van de Tour: het nabijgelegen kasteel van Cayx behoort immers toe aan de koninklijke familie uit Denemarken. Over de koers kunnen …
Lees verder…….

Written By
Larry