x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Tour: Rit weer verder na korte neutralisatie, Van der Hoorn in kopgroep

LIVE Tour: Rit weer verder na korte neutralisatie, Van der Hoorn in kopgroep
  • PublishedJuly 22, 2022

De spanning voor die race tegen de klok is grotendeels weggenomen nu de Deen Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma een vrijwel zeker beslissende voorsprong heeft genomen op Tadej Pogacar. De Sloveen ontnam twee jaar geleden zijn landgenoot Primoz Roglic, toen de kopman van de Nederlandse ploeg, op de voorlaatste dag het geel. In zo’n scenario gelooft ook hij niet meer nu het verschil 3.26 minuten is.Etappe 19: Castelnau-Magnoac – CahorsWanneer: vrijdag 22 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.30 uurAfstand: 189 kilometerType: vlakVreemd genoeg is het bezoek aan de Lot na het oversteken van de Gers en de Tarn-et-Garonne ook een knipoog naar de openingsscène van de Tour: het nabijgelegen kasteel van Cayx behoort immers toe aan de koninklijke familie uit Denemarken. Over de koers kunnen we kort zijn: in Cahors mogen we een strijd verwachten tussen de overgebleven sprinters na een etappe zonder noemenswaardige hindernissen. Al kunnen de twee hellinkjes van vierde categorie vlak voor de finale wel de benen afsnijden, zo net na een afmattende tocht door de Pyreneeën…OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 20: Lacapelle-Marival – RocamadourWanneer: zaterdag 23 juli, eerste start om 13.05 uur en laatste aankomst omstreeks 17.50 uur Afstand: 40 kilometer Type: individuele tijdrit Als uitsmijter is er op de laatste zaterdag een tijdrit van veertig kilometer in het heuvelachtige departement van de Lot. Dat wordt een bijzonder lange survival of the fittest en het uur van de waarheid. Het is een lastige tijdrit, die tien kilometer langer is dan vorig jaar. Doorlopend op en af, draaien en keren. Net als twee jaar geleden op Planche des Belles Filles kan het hier nog gebeuren. In totaal telt deze Tour vijf kilometers minder tegen de tijd dan vorig jaar, maar veertig kilometer op het einde van een lastige Tour is moordend lang.Etappe 21: Parijs La Défense Arena – Parijs Champs ElyséesWanneer: zondag 24 juli, start om 16.30 uur en aankomst omstreeks 19.30 uurAfstand: 112 kmType: vlakIn 2024 zal de Tour door de Olympische Spe …
Lees verder…….

Written By
Larry