x
Thesportsnewz
Uncategorized

Eredivisie laat corona financieel ver achter zich

Eredivisie laat corona financieel ver achter zich
  • PublishedAugust 5, 2022

Aan de vooravond van het seizoen 2022-2023 is corona de wereld uit, getuige de begrotingen van de achttien Eredivisie-clubs. Het totaalbudget tikt bijna de 570 miljoen euro aan en dat is 85 miljoen euro meer dan het laatste seizoen voor de corona-uitbraak, toen de teller bleef steken op 485 miljoen euro.AanwijzigingDe kooplust op de transfermarkt gaf al een aanwijzing. Niet dat transferbedragen worden opgenomen in de budgetten; de salarissen van de profspelers maken daar uiteraard wel onderdeel van uit. Dat salarisbudget, waar de meeste clubs bijzonder geheimzinnig over doen, is vaak bepalend voor de stand op de ranglijst aan het einde van het seizoen.Hanteer de wetmatigheid dat het budget de eindstand op de ranglijst bepaalt, en het zal niet verbazen dat Ajax met een totaalbegroting v …
Lees verder…….

Written By
Larry