x
Thesportsnewz
Uncategorized

Stoppende Serena Williams is ‘grootste aller tijden’, binnen én buiten de baan

Stoppende Serena Williams is ‘grootste aller tijden’, binnen én buiten de baan
  • PublishedAugust 10, 2022

EPANOS Sport•vandaag, 11:07Ze is de enige tennisster die alle grandslams won in zowel het enkel- als het dubbelspel en die ook nog olympisch kampioen is geworden. Ze haalde tijdens haar carrière zo’n 95 miljoen dollar aan prijzengeld binnen. Sportief is ze de grootste ooit. Maar niet alleen op de baan is Serena Williams een fenomeen.De tennisster heeft in een interview met Vogue haar tennispensioen aangekondigd. Daarmee verliest de sport binnenkort een grootheid. “Haar erfenis is groter dan de tennissport, die overstijgt ze”, zegt tenniscommentator Marcella Mesker over Williams.Als een komeet kwam ze binnen, ruim twee decennia geleden. Als 17-jarige won ze de US Open door Martina Hingis te verslaan. Daarna veroverde ze met haar powertennis nog 22 grandslamtoernooien in het enkelspel en talloze andere titels.’GOAT’De inmiddels 40-jarige Williams is met haar 23 overwinningen de speelster met de meeste grandslamtitels in het ‘open tijdperk’. Dat is de periode na 1968, waarin iedereen mee mocht doen aan toernooien.Voor die tijd waren er verschillende toernooien voor tennisamateurs en professionals. “De concurrentie van toen is niet te vergelijken met het tijdperk van nu”, zegt Mesker. “Ze is daarom echt de GOAT (Greatest Of All Time, red.).” Tennislegende Billie Jean King ziet dat ook zo. “Als Serena stopt met tennis, zal ze vertrekken als de beste speler van de sport.”Oud-tennisser en commentator John McEnroe gaat nog een stapje verder. In USA Today zegt hij dat ze zelfs groter is dan tennis. “Ze is één van de grootste atleten aller tijden – in de geschiedenis van elke sport, man of vrouw. Ze heeft veel toegevoegd.”Serena Williams won vele titels, alleen en met haar zus Venus: ANPSerena en Venus Williams hebben binnenpretje.ReutersWilliams in 2013 op Roland GarrosAFPVenus en Serena tijdens de US Open in 1999.AFPSerena Williams in haar eerste Grand Slam finale op de US OpenAFPSerena in 2001 met haar kenmerkende verbeten blik.Sinds 2017, het jaar waarin ze op de Australian Open haar laatste grandslamtitel won én moeder werd, is ze niet meer zo onaantastbaar als voorheen. Na een gewonnen partij op het ATP-toernooi van Toronto, tegen Nuria Parriszas Dias, sprak ze dit weekend al openlijk over haar worsteling met een naderend tennispensioen. In Vogue gaf ze een nadere toelichting: ze wil graag een tweede kind, maar is naar eigen zeggen slecht in afscheid nemen.Williams profileerde zich de laatste jaren vaker buiten dan op de baan. Zo heeft ze onder andere een fonds voor zwarte vrouwen die een bedrijf willen starten.Ook al was ze steeds sporadischer op de baan te vinden, de sport verliest volgens Mesker een icoon. “Het vrouwentennis zal het gemis straks enorm voelen, maar we gunnen het haar van harte.”Dat beaamt het 18-jarige tennistalent Coco Gauff in een reactie. “Ik ben met haar opgegroeid, zij is de reden dat ik tennis”, zei Gauff die zegt dat Serena nog vele generaties kan inspireren.Het wordt sowieso een feestje als zij gaat spelen. Ze wint misschien nog paar rondjes, maar het toernooi winnen lukt niet.Marcella Mesker schat de kansen van Williams op haar laatste grandslamtoernooi niet hoog inWilliams wordt geroemd om haar vechtersmentaliteit op en buiten de baan. “Wat zij heeft gepresteerd… Ze komt uit een arm gezin, uit de sloppenwijken van Los Angeles. Hoe zij dat voor elkaar heeft gekregen, is fenomenaal”, ze …
Lees verder…….

Written By
Sky