x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp stoomt door naar halve finales Winston-Salem, draait warm voor US Open

Van de Zandschulp stoomt door naar halve finales Winston-Salem, draait warm voor US Open
  • PublishedAugust 26, 2022

NOS Sport•vandaag, 07:53Van de Zandschulp stoomt door naar halve finales in Winston-SalemBotic van de Zandschulp draait op het ATP-toernooi van Winston-Salem warm voor de US Open. Na winst op landgenoot Tallon Griekspoor (7-6 (5), 6-3) en de Spanjaard Jaume Munar (6-3, 6-3) moest nu de Fransman Benjamin Bonzi (ATP-50) eraan geloven. In twee sets was het gedaan: 7-6 (6), 7-6 (1).In de halve finales wacht nu Adrian Mannarino (ATP-65), die zijn Frans-Amerikaanse tegenstander Maxime Cressy versloeg met 6-4, 7-6. Mocht Van de Zandschulp het toernooi in North Carolina winnen, gaat hij naar plek 19 op de ATP-ranking. Het hardcourttoernooi in de Verenigde Staten geldt als laatste voorbereiding op de US Open, dat maandag begint.Twee tie-breaksVan de Zandschulp (ATP-23) had in de Amerikaanse staat North Carolina iets meer dan twee uur nodig om af te reken met Bonzi. In de eerste set wisten de heren elkaar niet te breken. In de tie-break werkte Bonzi het eerste setpunt van Van de Zandschulp weg, maar nummer twee benutte de 26-jarige Nederlander wel (8-6).Set twee begon met een kleine hapering voor Van de Zandschulp. Bonzi brak en won vervolgens zijn eigen servicegame. Met een re-break voor 3-3 stelde Van de Zandschulp orde op zaken en in de tweede tie-break van de partij was de Nederlander oppermachtig. Het stond na enkele sterke punten snel 5-0 en uiteindelijk won Van de Zandschulp met 7-1.Zaterdagochtend om 01.00 uur speelt Van de Zandschulp zijn halve finale-partij tegen Mannarino. Bij winst komt hij in de finale Marc-Andrea Huesler (ATP-102) of Laslo Djere (ATP-89) tegen.Loting US OpenIn de eerste ronde van de US Open, dat maandag 29 augustus begint, spelen Botic van de Zandschulp (ATP-23) en Tim van Rijthoven (ATP-119) tegen nog te bepalen qualifiers. Tallon Griekspoor (ATP-46) is in de eerste ronde gekoppeld aan de Argentijn Fedrico Coria (ATP-78) …
Lees verder…….

Written By
Sky