x
Thesportsnewz
Uncategorized

Tiafoe eerste zwarte Amerikaanse man in halve finales US Open sinds Ashe in 1972

Tiafoe eerste zwarte Amerikaanse man in halve finales US Open sinds Ashe in 1972
  • PublishedSeptember 8, 2022

AFPNOS Sport•gisteren, 22:56Frances Tiafoe heeft zijn overwinning op Rafael Nadal bij de US Open een goed vervolg gegeven: hij slaagde er twee dagen later in voor het eerst de halve finales van een grandslamtoernooi te bereiken.De 24-jarige Amerikaanse nummer 26 van de wereld won in de kwartfinales met 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4 van Andrej Roeblev. De Rus stond voor de zesde keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi, maar ook nu waren die meteen ook het eindstation.Opvolger AsheTiafoe is de eerste zwarte Amerikaanse man die de laatste vier van de US Open haalt sinds Arthur Ashe in 1972 en de eerste Amerikaanse man die zover komt sinds verliezend finalist Andy Roddick in 2006.De twee hardhitters maakten er in het Arthur Ashe-stadion een fraai gevecht van. Tiafoe legde meer variatie in zijn spel, was vaker aan het net te vinden en serveerde ijzersterk.Na een sublieme tweede tiebreak (7-0) plaatste hij op 3-3 in de derde set de enige break van de wedstrijd.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky