x
Thesportsnewz
Uncategorized

Bijzonder samenkomen op Laver Cup: ‘Sorry Roger, dan kies ik toch voor mijn finale’

Bijzonder samenkomen op Laver Cup: ‘Sorry Roger, dan kies ik toch voor mijn finale’
  • PublishedSeptember 23, 2022

ANPNOS Sport•gisteren, 17:55Franklin StokerNOS-redacteur op de Laver CupFranklin StokerNOS-redacteur op de Laver Cup”Nu ik hier zo met alle jongens zit, voelt het ook juist dat ik als eerste stop. Dat wil ik wel even gezegd hebben.”Roger Federer lucht zijn hart tijdens een bijzonder samenkomen in aanloop naar de Laver Cup in Londen, nadat Andy Murray heeft verteld dat er geen beter afscheid denkbaar is dan dat de Zwitser gaat krijgen.Het is op de uiterst vermakelijke persconferentie, vol met onderonsjes en respectvolle teksten, een uniek gezicht om Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray en Federer gebroederlijk naast elkaar te zien zitten (en met teamcaptain Björn Borg in het midden).Het illustere viertal is goed voor 66 grandslamtitels in het enkelspel en 993 weken als nummer één van de wereld.AFPAndy Murray, Novak Djokovic, Björn Borg, Roger Federer en Rafael NadalBijna twintig jaar hebben zij de tennisport gedomineerd, maar met het aanstaande afscheid van Federer en het blessureleed van Andy Murray (hij tennist met een kunstheup nog op een respectabel niveau) is duidelijk dat dit tijdperk bijna voorbij is.Djokovic en misschien ook Nadal kunnen nog een aantal jaar door. De Serviër en de Spanjaard hebben echter ook niet het eeuwige leven.DroomkoppelNadal is vrijdagavond op het toernooi tussen de tennissers uit Europa en de rest van wereld de gedroomde dubbelpartner van Federer, die na deze wedstrijd afscheid neemt.”Het wordt speciaal”, aldus Nadal, die vanwege familieomstandigheden pas op donderdag in Londen is gearriveerd. “Maar tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk, want de belangrijkste speler uit mijn tenniscarrière gaat ermee stoppen.”Nadal gaat dubbelen met Federer op Laver Cup: ‘Moeite met afscheid Roger’De glimlach op de gezichten van de spelers komt steeds vaker tevoorschijn als er wordt gevraagd naar de speciaalste wedstrijden van Nadal, Djokovic en Murray tegen Federer. Er ontstaat behoorlijk wat hilariteit.Djokovic kiest aanvankelijk de diplomatieke weg: “Dan kies ik voor mijn eerste grandslamfinale, bij de US Open in 2007. Ik verloor die wedstrijd.”Federer lachend: “Hij doet nu aardig voor me.”Djokovic: “Ik was nog niet klaar…”Federer: “Nu krijgen we die andere twintig-plus wedstrijden die ik heb verloren.”Djokovic: “Sorry Roger, dan kan kies ik toch de Wimbledon-finale van 2019.” Een begrijpelijke keuze van de Serviër. Hij won toen op heroïsche wijze de finale met 13-12 in de vijfde set.Wimbledon 2008Voor Nadal is de keuze eveneens zonneklaar. “Dan kies ik toch voor 2008, maar dat geldt denk ik ook voor hem”, glimlacht de Spanjaard.Nadal verwijst naar zijn gewonnen Wimbledon-titel uit 2008. Zijn finale tegen staat te boek als een van de mooiste ooit. Zo mooi zelfs, dat er zelfs een documentaire over is gemaakt.Federer lachend: “Ja hoor, het komt allemaal weer naar boven…”De Zwitser krijgt daarna nog een welgemeend tikje op zijn been van zijn grote rivaal uit Mallorca.Djokovic en Nadal halen nare herinnineringen naar boven bij FedererOverigens had het mediamoment in Londen niet louter het karakter van een complimentenshow.Djokovic ging ook kort in op het nieuws dat hij in 2023 mogelijk Australië weer in mag om aan de Australian Open mee te kunnen doen. De Serviër is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en werd daardoor dit jaar uit Australië gezet.Hij heeft nu goede hoop op een terugkeer in Australië. “Ik ben in afwachting van het nieuws. Ik ben afhankelijk …
Lees verder…….

Written By
Sky