x
Thesportsnewz
Uncategorized

Trotse coaches Federer kijken terug: ‘Voor 99,9 procent is het een fantastische tijd geweest’

Trotse coaches Federer kijken terug: ‘Voor 99,9 procent is het een fantastische tijd geweest’
  • PublishedSeptember 26, 2022

NOS Sport•vandaag, 10:13Franklin StokerRedacteur NOS SportFranklin StokerRedacteur NOS SportTrotse coaches Federer kijken terug: ‘Voor 99,9 procent is het een fantastische tijd geweest’De Laver Cup zit erop en alle tennissers vliegen weer naar alle windstreken om hun individuele loopbaan te vervolgen. Behalve één, uiteraard. Roger Federer is deze week officieel proftennisser af.De 41-jarige Zwitser vierde in Londen zijn afscheid in het bijzijn van zijn familie en vrienden, maar ook zijn coaches Severin Luthi en Ivan Ljubicic waren uitgenodigd. Beiden zijn al jarenlang verbonden aan Federer.AfscheidstelefoontjeVoor Ljubicic, zelf een oud proftennisser, kwam het ‘afscheidstelefoontje’ van Federer afgelopen zomer niet als een verrassing. “Ik vond het jammer, maar het hing al een tijd in de lucht. Het was geen schok voor mij”, aldus de Kroaat.”Ik had vooral een leeg gevoel toen Roger mij belde en het nieuws vertelde”, aldus Luthi, die ook de Davis Cup-captain van Zwitserland is.Het is goed voor te stellen dat Luthi en Ljubicic al jarenlang aan Federer zijn verbonden. De coaches tonen zich in de interviews uiterst vriendelijk en nemen de tijd. Het past bij de kernwaarden die Federer altijd heeft uitgestraald.Roger Federer vertelt in de onderstaande video hoe hij zijn afscheid als proftennisser heeft beleefd:Federer kijkt voldaan terug op afscheid: ‘Mijn loopbaan was een fantastische reis’De twee bewaren ontzettend goede herinneringen aan Federers Australian Open-titel in 2017. De Zwitser kon door een knieblessure zes maanden niet tennissen, maar bij zijn terugkeer in Melbourne viel alles op zijn plaats.En uitgerekend Rafael Nadal, de grote rivaal van Federer, werd toen in een prachtige vijfsetter verslagen. “Het was een belangrijk moment in de geschiedenis van het tennis”, vindt Ljubicic. Luthi zet deze titel ook bovenaan zijn lijst, maar benoemt meerdere hoogtepunten. “Het winnen van de Davis Cup in 2014 was eveneens onvergetelijk.”AFPIvan Ljubicic en Severin Luthi kijken naar Roger Federer tijdens een training op Wimbledon in 2021En wat gaat de toekomst nu brengen voor Federer? Hij weet het zelf nog niet, maar Luthi en Ljubicic hebben wel een idee. “Ik zie hem niet als een tenn …
Lees verder…….

Written By
Sky