x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp trekt Davis Cup-vorm door, Van Rijthoven en Griekspoor sneuvelen

Van de Zandschulp trekt Davis Cup-vorm door, Van Rijthoven en Griekspoor sneuvelen
  • PublishedSeptember 28, 2022

ANPNOS Sport•gisteren, 12:47•Aangepast gisteren, 20:12Botic van de Zandschulp heeft zijn Davis Cup-vorm meegenomen naar het ATP-toernooi van Tel Aviv. De beste Nederlandse tennisser van dit moment was in de eerste ronde veel te sterk voor João Sousa: 6-2, 6-3.Na zijn vroege uitschakeling in de tweede ronde van de US Open, heeft Van de Zandschulp weer heel wat terrein terug te winnen op de wereldranglijst. De huidige nummer 35 speelt in de tweede ronde tegen qualifier Liam Broady.In de Davis Cup had Van de Zandschulp vorige week al zijn drie partijen gewonnen, waardoor Nederland zicht plaatste voor de kwartfinales.Van Rijthoven verliest van RuneTim van Rijthoven kwam toen niet in actie voor Oranje en speelde tegen Holger Rune zijn eerste partij sinds zijn veelbelovende grandslamoptreden in New York. Op het ATP-toernooi van Sofia verloor hij zijn eersterondepartij in twee tiebreaks: 6-7 (2), 6-7 (6).Beiden serveerden prima en gaven geen enkel breekpunt weg. Maar in de tiebreak van de eerste set pakte Rune wel twee punten op Van Rijthovens opslag en liet hij op eigen service niets liggen.Pro ShotsTim van RijthovenDe als vijfde geplaatste Deen, nummer 31 van de wereld, kwam in de tweede set een break voor. Van Rijthoven knokte zich terug en sleepte er opnieuw een tiebreak uit. Daarin vocht hij zich van 2-5 naar 6-5, met een setpoint op eigen service, maar het was toch Rune die doordrukte.Hoog tempo Van de ZandschulpSousa stond tegen Van de Zandschulp zijn eerste opslagbeurt af, waar de Nederlander met een lovegame juist voortvarend begon. De Veenendaler bleef zijn kansen benutten, werkte op 3-2 twee breekpunten weg en benutte even later resoluut zijn eerste setpoint.Rus moeizaam verderArantxa Rus is doorgedrongen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi van Parma, waarbij ze het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Tegen Panna Udvardy kreeg ze op 5-0 twee setpoints, maar verloor ze daarna vijf games op rij. Ook in de tweede set verspeelde ze een break voorsprong, maar won ze uiteindelijk wel (7-5, 6-3).Rus speelt in de volgende ronde tegen de als eerste geplaatste Maria Sakkari, de nummer zeven van de wereld.Van de Zandschulp hield het tempo in de tweede set hoog en dwong zo de fouten bij Sousa af. Hij brak de Portugees voor 4-2, sloeg zich met een paar uitstekende services door een lastige zevende game en maakte het met een vierde break af.Griekspoor onderuitVoor Tallon Griekspoor viel in de eerste ronde het doek. De nummer 52 van de wereld verloor met 6-4, 6-7 (3), 5-7 van Vasek Pospisil.De Canadees stond in 2014 25ste op de wereldranglijst, maar worstelt al jaren met blessures en met zijn vorm. In Tel Aviv strandde hij in de kwalificatie, maar na een afmelding mocht hij toch als lucky loser aan het hoofdtoernooi meedoen.In de niet al te enerverende partij had Griekspoor in de eerste set genoeg aan een break op 3-3. Pospisil ging daarna beter serveren en agressiever spelen. In de derde set miste hij vijf breekkansen maar op 5-5 was het alsnog raak.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky