x
Thesportsnewz
Uncategorized

Robben en Van Persie vliegen over padelbaan: ‘Veel facetten van voetbal’

Robben en Van Persie vliegen over padelbaan: ‘Veel facetten van voetbal’
  • PublishedOctober 3, 2022

NOSNOS Voetbal•vandaag, 07:02Aaron GolubRedacteur NOS SportAaron GolubRedacteur NOS SportDik een uur voordat het Legends Toernooi in de Centrale Markthal in Amsterdam van start gaat, loopt Frank de Boer lachend en dan al in tenue langs. “Of ik er klaar voor ben? Dat zal straks moeten blijken, eerst even hier kijken.” Hij loopt richting de tribunes om naar de eerste halve finale van de World Padel Tour Amsterdam Open te kijken.Een heus padelwalhalla is opgetakeld voor de allerbeste padelspelers ter wereld. Een menigte waar je u tegen zegt en dj’s die om de haverklap het publiek opzwepen. Een uitverkocht huis, en dat tijdens de allereerste editie.Toernooi met ex-topsportersOp een wat kleiner veld achter de arena, druppelt langzaam een aardige lijst aan verschillende ex-topsporters binnen. Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuijt, Teun de Nooijer, Raemon Sluiter en ga zo maar door. Allemaal slaan ze alvast een balletje, want even later nemen ze het in teams van twee tegen elkaar op in een onderling toernooi. Voor de één wat prestigieuzer dan de ander, maar stuk voor stuk straalt het plezier ervan af.NOSArjen Robben (rechts) bekijkt de concurrentie, samen met Kees Kwakman en Dirk Kuijt”Het is echt supergaaf dat dit een keertje naar Nederland komt. Het is echt leuk”, zegt fervent padeller Robben. Ook Sluiter is onder de indruk. “Waanzinnig hier. Dit is echt een goede combinatie tussen sport en entertainment.”Robben en Van PersieDe link tussen oud-topsporters en padel is niet nieuw. Robben kwalificeerde zich begin dit jaar bijna voor het NK Padel 35+ en Van Persie heeft een eigen padelkledinglijn uitgebracht. Shirts, shorts, trainingspakken, rackets en zelfs padelballen zijn terug te vinden in de catalogus van de all-time topscorer van Oranje. “Ik loop mijn hele leven al in trainingspakken rond, dus ik weet welke stofjes comfortabel zitten.”Die link begrijpt Van Persie overigens wel. “Padel is iets waar je heel snel beter in wordt en de sport heeft ook heel veel facetten die terugkomen in het voetbal. Het is een tactisch spel, je moet technisch en fit zijn en je moet timing hebben.”NOSVan Persie kijkt toeVooral vanuit Spanje, Mexico en Argentinië vloog de sport over en ook in Nederland verspreidt padel zich inmiddels in sneltreinvaart. Niet alleen bij oud-profs. “Als er bij een vereniging zes tennisbanen liggen, kiezen ze er steeds vaker voor om er drie weg te doen en zes padelbanen te bouwen”, vertelt Sluiter.Ook bij De Nooijer blijft de opkomst van de sport niet ongezien: “De banen in Nederland schieten echt als paddenstoelen uit de grond.” De oud-hockeyer grapt: “Het is vooral lol maken, maar ook het afzeiken van elkaar hoort er een beetje bij.”Nee-schuddende De BoerWie een blik op de padelkooi werpt, ziet Frank de Boer voor de zoveelste keer nee-schuddend weglopen. ‘Wat doe je nou man!’, krijgt broer Ronald te horen. Zijn gezicht trekt pas na een paar gewonnen punten weer langzaam bij. Tevergeefs: John Van Lottum en Arjen Robben winnen het groepsduel.Even later sluit ook oud-voetballer Kees Kwakman aan. Hij deed een paar weken eerder ook al mee aan het Legends Tournament in Barcelona, waar hij oud-sterspelers als Carles Puyol en Francesco Totti tegenkwam op de baan. “Ik denk wel dat de spelers hier een beetje aan het Nederlandse publiek moeten wennen. Ze zijn wat meer rust gewend en wij zijn nogal luidruchtig. Die gasten zijn echt artiesten”, refereert hij aan de vier profspelers die op dat moment staan te knokken voor een finaleplaats. Zo nu en dan klinken er oeh’s en ah’s door de hal, die een decibelmet …
Lees verder…….

Written By
Sky