x
Thesportsnewz
Uncategorized

Verstappens tweede wereldtitel is onomstreden – hij toonde zich de allerbeste

Verstappens tweede wereldtitel is onomstreden – hij toonde zich de allerbeste
  • PublishedOctober 9, 2022

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Formule 1 Max Verstappen is dankzij zijn overwinning in de Grote Prijs van Japan voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen. Samen met zijn team Red Bull domineerde hij dit seizoen.

Sam de Voogt

9 oktober 2022 om 12:03

Leestijd 3 minuten

Max Verstappen viert zijn overwinning op het Japanse parcours.

Foto Toshifumi Kitamura/AFP

Is hij het nou wel of is hij het nou (nog) niet? Er heerst complete verwarring in de paddock van het circuit van Suzuka vlak nadat de Grote Prijs van Japan is afgelopen. Max Verstappen heeft de wedstrijd gewonnen, maar vanwege de regen is er maar iets meer dan de helft van het aantal rondes gereden. Daarom zouden er minder punten worden uitgedeeld, en dat zou weer betekenen dat Verstappen nog een race langer moet wachten op zijn wereldtitel, omdat zijn voorsprong in het klassement nog niet groot genoeg is. Zelf is hij ervan overtuigd dat het nog niet zover is. Maar in de catacomben van de pitstraat beginnen mensen Verstappen te feliciteren. Een beetje ongemakkelijk neemt de Nederlander de felicitaties in ontvangst, hij krabt eens over zijn hoofd. De internationale autospsportfederatie FIA geeft een verklaring uit waarin wordt uitgelegd dat, omdat de race eerder vanwege de regen is gestopt maar daarna weer is herstart, er toch volle punten worden toegekend. En omdat rivaal Charles Leclerc van Ferrari door een tijdstraf van vijf seconden van plaats 2 naar plaats 3 is teruggezet, heeft Verstappen ine …
Lees verder…….

Written By
Henry