x
Thesportsnewz
Uncategorized

Bertens assistent-coach Nederlandse vrouwenploeg, die Rus mist tegen Frankrijk

Bertens assistent-coach Nederlandse vrouwenploeg, die Rus mist tegen Frankrijk
  • PublishedOctober 14, 2022

ANPNOS Sport•vandaag, 12:22Zónder kopvrouw Arantxa Rus, maar mét Kiki Bertens op de bank spelen de Nederlandse tennissters volgende maand de play-off van het toernooi om de Billie Jean King Cup in en tegen Frankrijk.Voor Bertens, die vorig jaar een punt zette achter haar succesvolle tennisloopbaan, is het haar debuut als assistent-coach.”Wat Kiki betreft gaat ze deze keer mee met de intentie tot uitbreiding naar volgende keren”, laat Elise Tamaëla, captain van het Billie Jean King-team, weten aan de NOS. Tamaëla was de coach van Bertens in de laatste fase van de loopbaan van de Wateringse, die in mei 2019 de nummer vier van de wereld was.Tennis kriebelt weer bij BertensDe 30-jarige Bertens stopte met tennis, omdat ze geen plezier meer haalde uit het profbestaan en snakte naar het familieleven. Eerder dit jaar werd ze voor eerst moeder.Inmiddels begint het tennis weer te kriebelen. Ze wordt dus assistent-coach bij het Nederlandse team en volgende week maakt ze haar ‘rentree’ op de WTA Tour met een demonstratiewedstrijd bij het toernooi van Luxemburg.Eind vorig jaar maakten we onderstaande reportage met Kiki Bertens over haar afscheid van de tennissport.Afscheidsjaar Bertens: ‘Of ik terugkeer als coach? Wie weet, voorlopig niet’Tamaëla moet het op 11 en 12 november tegen Frankrijk doen met Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-188), Suzan Lamens (WTA-193), Arianne Hartono (WTA-206) en Demi Schuurs (14de op de dubbelranglijst).Rus niet beschikbaarTamaëla kan niet beschikken over Rus, met haar huidige 115de stek de hoogstgeplaatste Nederlandse op de wereldranglijst. Zij geeft met het oog op de Australian Open de voorkeur aan het spelen van toernooien.Rus hoopt daar genoeg punten te verzamelen om haar ranking op te krikken en rechtstreeks toegelaten te worden tot het hoofdschema van het grandslamtoernooi in Melbourne.Inzet van de wedstrijd in Le Portel is handhaving in de Wereldgroep. Bij een nederlaag daalt Nederland, dat in april van Spanje verloor, af naar Groep I.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky