x
Thesportsnewz
Uncategorized

Legendarische tenniscoach Bollettieri (91) overleden: ‘Ongelooflijke motivator’

Legendarische tenniscoach Bollettieri (91) overleden: ‘Ongelooflijke motivator’
  • PublishedDecember 5, 2022

Getty ImagesNOS Sport•vandaag, 12:33De legendarische tenniscoach Nick Bollettieri is op 91-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werkte samen met grandslamkampioenen als Venus en Serena Williams, Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier en Maria Sjarapova.Bollettieri stond bekend om een keihard trainingsregime op zijn befaamde tennisacademie in Bradenton, Florida, waar sinds het einde van de jaren zeventig veel tennistoppers worden gevormd.De in New York geboren tennistrainer met Italiaanse roots was nietsontziend, ging geen enkele confrontatie uit de weg en gold als ultieme motivator met veel aanzien. Ook spelers als Mary Pierce, Boris Becker, Marcelo Rios en Anna Koernikova schakelden ooit de hulp in van Bollettieri.GedrevenheidAlles moest wijken voor de prestatie. “Zijn gedrevenheid was zijn kracht, maar soms leek hij niet door te hebben dat hij met kwetsbare jongeren werkte”, vertelde Richard Krajicek in november 2017 in een interview met de NOS, na het verschijnen van de documentaire Love Means Zero over het leven van Bollettieri en zijn turbulente relatie met Agassi.”Ik wilde een winnaar zijn en met winnaars werken”, zei Bolletieri over zichzelf in de documentaire.Tommy Haas neemt op Instagram afscheid van ‘Nicki’ Bollettieri:Instagram @tommyhaasofficialBollettieri haalde kinderen op jonge leeftijd naar Florida, waar hij ze klaarstoomde voor de top. Baanbrekend voor die tijd. “Ik brak de regels. Ik bracht ze naar een academie, als eerste ter wereld”, aldus Bollettieri.”Zoveel mogelijk trainen met zoveel mogelijk kinderen bij elkaar. Dat was de filosofie van Bollettieri”, aldus Krajicek.De Wimbledon-kampioen van 1996 zegt opvallend genoeg dat Bollettieri bekend stond als iemand met weinig technische kennis van de sport. “Hij wist niet veel van tennis, maar compenseerde dat met discipline en hard werken.”Krajicek over kampioenenmaker Bollettieri: ongelooflijke motivator”Bovendien was hij een ongelooflijke motivator. Als hij met je praat, heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt en over drie weken de nummer één van de wereld bent. Dat doet Nick met je.”Naam en faam met AgassiBollettieri vestigde eind jaren tachtig definitief zijn naam door Agassi en Courier naar de top van de wereld te leiden, waarbij hij vooral met de eerstgenoemde ‘Vegas Kid’ vele successen vierde.”Agassi was veel getalenteerder en Bollettieri ging helemaal voor hem”, aldus Krajicek. “Dat deed hij vaker bij spelers: ze ineens links laten liggen als er een ander beter werd. Daar kon hij bikkelhard in zijn.”Bollettieri betitelde de Wimbledon-titel van Agassi uit 1992 als hét meesterwerk uit zijn trainersloopbaan. De twee gingen overigens een jaar na die titel wegens ruzie over geld uit elkaar. Ook dat was Bollettieri, die jaren later wel toegaf spijt te hebben gehad van die gebeurtenis.Getty ImagesNick Bollettieri en Andre AgassiDeel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky