x
Thesportsnewz
Uncategorized

Ooit vervloekte Deckers de vergelijking met vader Krajicek, nu omarmt hij hem

Ooit vervloekte Deckers de vergelijking met vader Krajicek, nu omarmt hij hem
  • PublishedDecember 20, 2022

Marleen FouchierNOS Sport•vandaag, 08:57Hij vond de vergelijking met zijn vader ooit vreselijk. Sterker, vroeger wilde hij hem er tijdens tennispartijen niet meer bij hebben. Tegenwoordig omarmt Alec Deckers, de zoon van Wimbledon-kampioen Richard Krajicek, de aanwezigheid van zijn beroemde vader.Het is ook niet niks. Je bent jong, je wil tennisprof worden en je vader won in dezelfde sport ooit de belangrijkste trofee ter wereld. Die erfenis woog zwaar op de schouders van Deckers.audiofragmentTennisloopbaan van Alec Deckers, zoon van Richard Krajicek, zit eindelijk in de lift Het is ook niet zonder reden dat de ouders van Deckers er ooit voor kozen om hun kinderen de achternaam van moeder te laten dragen. Een bekende achternaam en bekende ouders, het kan voor een kind lastig zijn.Voor Deckers was het inderdaad een worsteling. “Je leert ermee omgaan. Maar ik had er wel last van. Toen ik een jaar of twaalf was, wilde ik ook dat hij echt niet meer bij mijn wedstrijden kwam kijken”, vertelt Deckers, 22 jaar inmiddels.Dat is tegenwoordig wel anders. Deckers reist met Krajicek als (parttime)coach over de wereld om zijn droom te verwezenlijken. Als speler en coach, maar ook als vader en zoon.BlessuresDe ommekeer bij Deckers komt als hij, mede vanwege een groeispurt, vanaf zijn veertiende voortdurend wordt geconfronteerd met blessures. Een zware elleboogblessure, gescheurde enkelbanden en dit jaar zelfs nog een kwetsuur aan zijn biceps: Deckers is een wandelend medisch dossier.”Door al mijn blessures was het niet meer vanzelfsprekend dat ik kon tennissen, dus ik ben mijn loopbaan ook veel meer gaan waarderen. Die spanning, met betrekking tot mijn vader, is nu helemaal verdwenen”, zegt Deckers.Instagram Alec DeckersRichard Krajicek en Alec Deckers in juli 2021 na toernooi in NederlandDeckers is nog een bescheiden prof, als nummer 548 van de wereld en heeft drie titels op zak in het future-circuit (het derde profniveau, red.).Afgelopen weekend bij de Nederlandse kampioenschappen is Krajicek vooral toeschouwer van zijn zoon, die naast zijn vader namelijk ook een privécoach in dienst heeft.Deckers haalt in Amstelveen verdienstelijk de halve finales, waarin hij in twee sets verliest van latere kampioen Botic van de Zandschulp. Voor Deckers is dat al een prestatie op zich.Stoppen met tennisWant het scheelde weinig of Deckers had de strijd van zijn tegensputterende lichaam verloren. In 2021 vraagt hij zich hardop af of het niet beter is om te stoppen.”Ik had zeker mijn twijfels. Ik was 21 jaar, had nog geen proftoernooi gewonnen, bijna geen ranglijstpunten en alleen maar last van blessures. Ik dacht toen wel: wat ben …
Lees verder…….

Written By
Sky