x
Thesportsnewz
Uncategorized

Thiemo de Bakker (34) is weer tennisser, zijn opmerkelijke rentree is aanstaande

Thiemo de Bakker (34) is weer tennisser, zijn opmerkelijke rentree is aanstaande
  • PublishedDecember 20, 2022

Marleen Fouchier FotografieNOS Sport•vrijdag, 15:57Oscar van der Horstredacteur NOS SportOscar van der Horstredacteur NOS SportThiemo de Bakker was drie jaar geleden al helemaal klaar met tennis. En toch gaat hij nog één keer proberen het allerbeste uit zijn lijf te persen.Daar staat hij ineens weer, 34 jaar jong, tegenover zijn generatiegenoot Robin Haase in de kwartfinales van de Nederlandse kampioenschappen. Zelfs de rivaliteit tussen de twee wakkert donderdagmiddag weer een beetje aan tijdens een amusante driesetter.”Dat heeft echt geen zin, man”, sneert De Bakker naar Haase als die met een vlugge onderhandse service probeert een puntje te stelen.Mijn doel is om weer plezier te hebben, verder zie ik het wel.Thiemo de Bakker over zijn rentree in het profcircuitTwee zware knieoperaties, een hernia en daarbij ook nog alle coronaperikelen zorgen voor drie praktisch tennisloze jaren voor De Bakker. Want op een handvol competitiepartijen na staat zijn leven als topsporter vooral in het teken van eindeloos revalideren.”Ik ben goed op gewicht, ik voel me wel oké nu”, merkt De Bakker na vier wedstrijden in het enkelspel op de NK in Amstelveen. “Ik heb weer redelijk wat uurtjes gemaakt, maar merk dat ik nog explosiviteit mis. Maar ik kan weer een behoorlijk balletje normaal slaan.”ANPThiemo de Bakker in 2017 tijdens de Davis Cup-ontmoeting met TsjechiëHet talent is zeker niet verloren gegaan, moet ook Haase bij vlagen ondervinden. Officieel was hij ook nooit gestopt, benadrukt De Bakker. Een terugkeer was altijd iets wat hij nog stiekem in het achterhoofd hield, al werd die naarmate de jaren verstreken steeds onwaarschijnlijker.En ongeloofwaardiger ook, voor een speler als De Bakker. Die er volgens velen lang niet had uitgehaald wat er gezien zijn talent in had gezeten.Van Wimbledon tot ScheveningenDe verwachtingen rond het talent Thiemo de Bakker waren altijd hooggespannen, zeker nadat hij in 2006 op 17-jarige leeftijd als eerste Nederlander ooit de juniorentitel op Wimbledon had gewonnen. Vier jaar later bereikte hij met plek veertig zijn hoogste notering op de wereldranglijst.De Bakker won elf toernooien in het challengercircuit, het een na hoogste niveau in het proftennis. De laatste was in 2018 in Scheveningen, nota bene toen hij dankzij een wildcard mocht meedoen.Voor zijn tweede leven als proftennisser tempert hij de verwachtingen meteen al. Als alles volgens plan verloopt, zou hij eind januari zijn eerste toernooi weer kunnen spelen. “Mijn doel is om weer plezier te hebben, verder zie ik het wel.”Vanwege …
Lees verder…….

Written By
Sky