x
Thesportsnewz
Uncategorized

Griekspoor na toernooizege: ‘Is nog niet helemaal tot me doorgedrongen’

Griekspoor na toernooizege: ‘Is nog niet helemaal tot me doorgedrongen’
  • PublishedJanuary 10, 2023

ANPNOS Sport•gisteren, 14:36Tallon Griekspoor is de twaalfde Nederlandse man die een ATP-toernooi heeft gewonnen. “Dat er maar twaalf zijn, is nog niet helemaal tot me doorgedrongen”, zegt de tennisser vanuit zijn hotelkamer in het Australische Melbourne.Zijn zegetocht in India leverde hem tevens een stijging van 34 plaatsen op de wereldranglijst op. Hij staat nu op de 61ste plaats. Afgelopen jaar bereikte Griekspoor de 44ste plek, zijn hoogste positie ooit op de mondiale ranking, maar door een tegenvallend tweede deel van het seizoen viel hij ver terug.Uit negatieve streakGriekspoor wist geen wedstrijd op hoog niveau meer te winnen. “Vorig jaar heb ik niet eens zo slecht gespeeld”, zegt hij, “maar ik heb van goede spelers verloren en mezelf daarin ook tekort gedaan. Ik zat in een negatieve streak.”Videobellen met Griekspoor vanuit z’n hotelkamer in MelbourneDes te opmerkelijker is zijn comeback. “Vanaf bal één in de eerste wedstrijd was het heel solide. Ik serveerde goed – dat heeft me enorm geholpen – en nu sta ik met een beker in mijn hand”, zegt Griekspoor.Afgelopen december brak hij met zijn trainer Raemon Sluiter. “We hebben wat verschillende inzichten op bepaalde manieren van spelen, mentaal en fysiek”, zei de tennisser daar eerder over.’Apart, winnen zonder coaches erbij’Hij maakte een doorstart met de tenniscoaches Kristof Vliegen – die eerder al zijn coach was – en Dennis Schenk. Maar hij nam naar India alleen zijn fysieke trainer mee, Bas van Bentum, met wie hij door is gevlogen naar Melbourne voor de Australian Open. “Dat is wel apart, om m’n eerste titel te winnen zonder m’n nieuwe tenniscoaches.”Twitter | @MaharashtraOpenTallon Griekspoor laat zich op de foto zetten na zijn zege in de finale in Pune.Botic van de Zandschulp bleef in Pune steken in de halve finales. Hij boekte één plek winst op de wereldranglijst, van 35 naar 34.Tim van Rijthoven, voor Griekspoor de laatste Nederlander die een ATP-toernooi won, ging van de 111de naar 106de plaats. Hij strandde op het ATP-toernooi in India in de tweede ronde. Van Rijthoven probeert zich deze week te kwalificeren voor de Australian Open.Nederlandse toernooiwinnaars 1. Tom Okker 26 titels 2. Richard Krajicek 17 titels 3. Sjeng Schalken 9 titels 4. Jan Siemerink 4 titels 5. Paul Haarhuis 1 titel 6. Robin Haase 2 titels 7. Jacco Eltingh 4 titels 8. Martin Verkerk 2 titels 9. Peter Wessels 1 titel 10. Mark Koevermans 1 titel 11. Tim van Rijthoven 1 titel 12. Tallon Griekspoor 1 titel Deel artikel: …
Lees verder…….

Written By
Sky