x
Thesportsnewz
Uncategorized

Toptennissers Jabeur en Hurkacz steunen nieuwe spelersbond Djokovic

Toptennissers Jabeur en Hurkacz steunen nieuwe spelersbond Djokovic
  • PublishedJanuary 11, 2023

GettyNOS Sport•gisteren, 23:32Een aantal toptennissers hebben zich achter Novak Djokovic en zijn nieuwe organisatie voor professionele tennissers, de PTPA, geschaard.Ons Jabeur, de Tunesische nummer twee van het vrouwentennis, maakt deel uit van het uitvoerend comité van de spelersbond. Het bestuur van de nieuwe bond bestaat verder uit de Poolse nummer elf van de wereld Hubert Hurkacz, de Amerikaanse tennissers John Isner en Bethanie Mattek-Sands, de Spaanse Paula Badosa en de Chinese Zheng Saisai.Het bestuur zal nog voor de Australian Open, die volgende week maandag begint, officieel worden gepresenteerd.AFPOns JabeurDjokovic stapte samen met Vasek Pospisil ruim twee jaar geleden uit de spelersraad van de ATP uit onvrede over het functioneren van het orgaan, die verantwoordelijk is voor het proftennis bij de mannen. De twee kondigden toen aan een nieuwe organisatie op te richten om de belangen van de tennissers te behartigen. Dat werd de De Professional Tennis Players Association, de PTPA. “Alles wijst er nu op dat dit een groot moment wordt voor onze sport”, vertelde Pospisil aan persbureau Reuters. “Het zijn stuk voor stuk gerespecteerde spelers.” De PTPA wil een serieuze gesprekspartner worden in het tennis naast de internationale bond ITF en de professionele bonden ATP en WTA.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky