x
Thesportsnewz
Uncategorized

Osaka (25) niet op Australian Open wegens zwangerschap: ‘Ik zie jullie in 2024 weer’

Osaka (25) niet op Australian Open wegens zwangerschap: ‘Ik zie jullie in 2024 weer’
  • PublishedJanuary 12, 2023

AFPNOS Sport•gisteren, 19:25Zondag meldde Naomi Osaka zich af voor de Australian Open, nu is ook duidelijk waarom. De voormalig nummer één van de wereld komt voorlopig niet in actie op de tennisbaan, want ze is zwanger.De 25-jarige tennisster maakte het blijde nieuws zelf bekend. “2023 wordt een jaar vol met lessen”, schrijft ze op Twitter bij een foto van een echo. “Ik hoop jullie weer te zien bij de start van het nieuwe jaar, op de Australian Open van 2024.”Osaka meldt niet wanneer de baby verwacht wordt, maar ze zal waarschijnlijk dit hele jaar niet in actie komen. De zwangerschap is een nieuwe wending in de carrière van de Japanse, die veel pieken en dalen kent.Mentale problemenOsaka won al op jonge leeftijd vier grandslams en werd door kenners een grote toekomst toegedicht. Onder meer door depressies en angstaanvallen was ze de afgelopen anderhalf jaar echter niet erg succesvol.Ze trok zich vanwege die mentale problemen in 2020 terug op Roland Garros. De tennisster, die op 3-jarige leeftijd met haar ouders naar de Verenigde Staten verhuisde, slaagde er sindsdien niet meer in om constant op haar oude hoge niveau te presteren. Daardoor is ze afgezakt naar de 47ste plaats op de wereldranglijst.Uitkijken naar de toekomst”De laatste jaren zijn erg interessant geweest, en dan druk ik me nog zacht uit”, schrijft ze. “Maar de meest uitdagende tijden kunnen ook de leukste zijn.””In de maanden dat ik afstand nam van de sport, heb ik hernieuwde liefde en waardering voor het tennis gevonden. Ik realiseer me dat het leven kort is en dat ik mooie momenten niet als vanzelfsprekend moet beschouwen. Elke dag is een nieuw geschenk en een nieuw avontuur.”Osaka hoopt dan ook nog lang door te kunnen als toptennisster. “Ik weet dat er veel is om naar uit te kijken in de toekomst. Eén van die dingen is dat er straks een kind op de tribune zit bij mijn wedstrijden, die dan kan zeggen: ‘Kijk daar speelt mijn moeder’.”Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky