x
Thesportsnewz
Uncategorized

Gauff zwoegt in Melbourne en blijft op koers voor kraker met Swiatek

Gauff zwoegt in Melbourne en blijft op koers voor kraker met Swiatek
  • PublishedJanuary 18, 2023

AFPNOS Sport•vandaag, 07:34•Aangepast vandaag, 11:53Coco Gauff blijft op koers voor een mogelijke krachtmeting met Iga Swiatek in de kwartfinales van de Australian Open. De 18-jarige Amerikaanse doorstond in de tweede ronde een flinke test tegen voormalig US Open-kampioene Emma Raducanu: 6-3, 7-6 (4).Gauff leek in een vermakelijke wedstrijd op weg naar een gedecideerde zege op de 20-jarige Britse, die het topniveau van haar titel in New York uit 2021 al heel lang niet meer heeft gehaald.Gauff, momenteel de mondiale nummer zeven, verkrampte bij 6-3, 4-2 en liet Raducanu (77ste van de wereld) terugkomen. De Britse miste twee setpunten op 5-4, waarna Gauff de partij alsnog in twee sets kon afmaken door de onnodige fouten van Raducanu.Swiatek dendert verderSwiatek is de nummer één van de wereld en maakte onder het gesloten dak van de Rod Laver Arena die status waar door de Colombiaanse Camila Osorio te verslaan: 6-2, 6-3.AFPIga Swiatek juicht na haar zege op Camila OsorioVeel partijen op de buitenbanen werden dinsdag door de extreme hitte en woensdag door de regen gestaakt of uitgesteld, waardoor veel speelsters nog niet eens klaar zijn met hun wedstrijd in de eerste ronde.Topfavoriet Swiatek had daar in de Rod Laver Arena geen last van. Na een uur en 24 minuten maakte de Poolse het op eigen service af op haar tweede matchpoint, met een backhandwinner langs de lijn.Swiatek had twee games eerder al voor de winst geserveerd, maar de mondiale nummer 84 wist de partij toch nog even te verlengen.Outsiders Pegula en Sakkari winnen ookDe als derde geplaatste Jessica Pegula was ook in twee sets klaar. De Amerikaanse versloeg de Belarussische Aliaksandra Sasnovitsj met 6-2, 7-6 (5). Maria Sakkari, als zesde geplaatst, had de grootste moeite met de Russische qualifier Diana Sjnaider 3-6, 7-5, 6-3.Voor Petra Kvitová viel het doek. De voormalig nummer twee van de wereld en verliezend finaliste in 2019 verloor met 7-5, 6-4 van Angelina Kalinina. De enige Nederlandse deelnemer bij de vrouwen, Arianne Hartono, sneuvelde dinsdag al.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky