x
Thesportsnewz
Uncategorized

Alcaraz en Medvedev bereiken ook op Indian Wells de eindstrijd

Alcaraz en Medvedev bereiken ook op Indian Wells de eindstrijd
  • PublishedMarch 19, 2023

AFP

Carlos Alcaraz

NOS Sport•gisteren, 23:44•Aangepast vandaag, 09:04

Carlos Alcaraz is doorgedrongen tot de finale van het masterstoernooi in Indian Wells. De als eerste geplaatste Spanjaard was in de halve finales met 7-6 (4), 6-3 te sterk voor de Italiaan Jannik Sinner, die als elfde was ingeschaald.

In de finale treft Alcaraz, die bij toernooiwinst de koppositie op de wereldranglijst herovert op de in Amerika ontbrekende Novak Djokovic, de Rus Daniil Medvedev.

Krachtige backhands

Alcaraz kwam in de eerste set op 4-2, maar was daarna even het spoor bijster en verloor liefst elf punten op rij. Op 5-6 kreeg Sinner zijn enige setpoint, maar dat werkte Alcaraz vakkundig weg. De Spanjaard sloeg in de tiebreak toe met enkele krachtige backhands en in de tweede set volstond een vroege break.

EPA

Jannik Sinner

De 19-jarige Alcaraz gaat op het hardcourt in Indian Wells op voor zijn derde masterstitel, na Miami en Madrid vorig jaar. De nummer twee van de wereld miste door een blessure het begin van het seizoen en moest de Australian Open aan zich voorbij laten gaan.

Sinds zijn rentree nam hij deel aan drie toernooien en bereikte drie keer de finale. In Buenos Aires won hij, in Rio de Janeiro verloor hij. Beide keren op gravel, beide keren tegen de Brit Cameron Norrie.

Vierde finale Medvedev

Alcaraz staat nu in de eindstrijd tegenoverl Medvedev. De als vijfde geplaatste Rus klopte de Amerikaan Frances Tiafoe (14) met 7-5, 7-6 (4). Het was alweer zijn negentiende zege op rij.

AFP

Daniil Medvedev in Indian Wells

Tiafoe hield lang gelijke tred met de Rus, al moest hij het zonder breakpoints stellen en kreeg Medvedev er drie. Die verzilverde op 5-5 de derde kans met een scherpe return op de voeten van Tiafoe en een knappe reflex aan het net.

Tiafoe overleefde in de tweede set op 3-5 drie matchpoints en op 5-6 nog eens vier op de service van de Rus. Medvedev, dit jaar winnaar in Rotterdam, Doha en Dubai, haalde via een sterke tiebreak alsnog zijn vierde ATP-finale op rij.

Djokovic mist ook masterstoernooi Miami
Novak Djokovic moet na Indian Wells ook het masterstoernooi van Miami, de komende twee weken, definitief aan zich voorbij laten gaan. De 35-jarige nummer één van de wereld mag nog altijd de Verenigde Staten niet in, omdat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. Daarop wordt ook in Miami geen uitzondering gemaakt.
Botic van de Zandschulp doet wel mee in Miami, terwijl Tallon Griekspoor huiswaarts is gekeerd om zich voor te bereiden op het gravelseizoen.

Koolhof grijpt naast dubbeltitel

Wesley Koolhof stond samen met zijn Britse partner Neal Skupski in de finale van het mannendubbel, maar de nummer één van de wereld bij de dubbelaars en de Brit kwamen net tekort tegen de Indiër Rohan Bopanna en Matthew Ebden uit Australië: 3-6, 6-2, 8-10.

De 43-jarige Bopanna won daarmee als oudste speler ooit de dubbeltitel op het masterstoernooi van Indian Wells. Het was voor hem en Ebden het eerste succes van dit jaar en de tweede titel als duo.

De 33-jarige Koolhof speelde zijn achtste finale op een masterstoernooi – hij won er drie, vorig jaar met Skupski – maar stond voor het eerst in Indian Wells in de eindstrijd. Het koppel heeft dit seizoen nog geen toernooi weten te winnen. Vorig jaar waren de twee zeven keer succesvol.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky